Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο θρίαμβος του Κρόιφ κόντρα σε Μπεκενμπάουερ και Ντι Στέφανο!
| 2018-01-11 10:30:00

Ο θρίαμβος του Κρόιφ κόντρα σε Μπεκενμπάουερ και Ντι Στέφανο!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο θρίαμβος του Κρόιφ κόντρα σε Μπεκενμπάουερ και Ντι Στέφανο!

Σαν σήμερα το 1999 o θρυλικός Ολλανδός πήρε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή του αιώνα!

Ποιος είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα;

Σε ένα τόσο δύσκολο ερώτημα οι απόψεις είναι λογικό να διαφέρουν, άσε που για να καταλήξει κάποιος σε μια απάντηση μάλλον θα πρέπει να παιδευτεί ιδιαιτέρως.

Αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να εξετάσουν οι δημοσιογράφοι του International Federation of Football History & Statistics το 1999, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος άφησε δεύτερο τον εξίσου θρυλικό Φραντς Μπεκενμπάουερ και τρίτο τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή όντας ο αρτίστας του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας, ξεχώριζε στο γήπεδο. Πολύ μπροστά από την εποχή του, ο Κρόιφ εντυπωσίαζε τα πλήθη παίζοντας με ένα στιλ ολόδικό του και κάνοντας... μαγικά με την μπάλα στα πόδια, ενώ παράλληλα δεν του έλειπε η εξυπνάδα και ο ηγετικός χαρακτήρας.

Σίγουρα, πάντως, θα αντάλλαζε αυτό την τεράστια διάκριση με το τρόπαιο του Μουντιάλ, το οποίο έχασε το 1974 στον τελικό από τη Δυτική Γερμανία του Μπεκενμπάουερ...

Απολαύστε τον κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη του 20ου αιώνα:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags