Facebook Pixel Sportdog.gr | Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Χρόνια Πολλά Mr Φάουλ!
| 2018-01-30 09:42:00

Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Χρόνια Πολλά Mr Φάουλ!

Sportdog Team
Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: Χρόνια Πολλά Mr Φάουλ!

Ο Βραζιλιάνος μάγος κλείνει σήμερα τα 43.

podosfairistis.blogspot.gr

Τον Δεκέμβριο του 2006 η γαλλική εφημερίδα «L’equipe» σε μια έρευνά της αποκάλυψε ότι το 45% των γκολ της Λιόν προέρχονται από τα χτυπήματα φάουλ του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Σπάνια ένας ποδοσφαιριστής και κανείς από τους σύγχρονους δεν παρουσιάζει τέτοια ευχέρεια στο σκοράρισμα από στημένες φάσεις.

Η ικανότητα αυτή δεν τον έκανε μόνο δημοφιλή, αλλά και ηγέτη της Λυόν. Μιας ομάδας που όταν πήγε ο Ζουνίνιο το 2001 δεν είχε κερδίσει ποτέ της πρωτάθλημα στη Γαλλία και πλέον δεν λέει να το αποχωριστεί.

Ο Ζουνίνιο ξεκίνησε από την ομάδα της γενέτειράς του τη Ρεσίφε, αλλά γρήγορα τον πήρε η ισχυρότερη Βάσκο ντα Γκάμα. Έγινε διάσημος, προσέλκυσε τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά επίλεξε να πάει στη μάλλον άσημη Λιόν. Την έβλεπε ως ένα σκαλοπάτι για μια μεγαλύτερη καριέρα σε ισχυρότερη ευρωπαϊκή ομάδα Αποτέλεσμα; Από το 2001 που πήγε στη Γαλλία, μέχρι το 2009 έμεινε σε αυτή την ομάδα.

Στη Βάσκο τον έλεγαν «μικρό βασιλιά του Σάο Ζανουάριο» από το όνομα του γηπέδου της ομάδας η «μικρό βασιλιά των Λόφων» από το… παρατσούκλι του γηπέδου. 

Στη Γαλλία το Ζουνίνιο δεν ήταν αρκετό και προσέθεσε και το Περναμπουκάνο.

Το 1999 έκανε το εκπληκτικό. Ήταν 7 Σεπτεμβρίου όταν έπαιξε για 15’ με την εθνική Βραζιλίας στο Πόρτο Αλέγκρε στο 4-2 με την Αργεντινή, πήρε το αεροπλάνο, πήγε στο Μοντεβιδέο κι έπαιξε ένα ημίχρονο με την ομάδα του τη Βάσκο κόντρα στη Νάσιοναλ για το κύπελλο Μερκσούρ.

Στις μέρες μας δεν υπάρχει άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή να έχει παίξει δύο επίσημους αγώνες την ίδια μέρα! Από την εθνική Βραζιλίας αποχώρησε το 2006 μετά το Μουντιάλ δηλώνοντας μάλιστα ότι οι παίκτες που έχουν περάσει τα τριάντα καλό είναι να ανοίξουν το δρόμο στους νεότερους στην εθνική.

Το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα έληγε το 2010, αλλά έφυγε ένα χρόνο νωρίτερα για την Αλ Γκαράφα του Κατάρ. Την αιτία αναζητήστε την στο συμβόλαιο των 2,5 εκ. ευρώ.

Την καριέρα του την έκλεισε στη Βραζιλία. Εδωσε το τελευταίο του ματς στις 2 Φεβρουαρίου 2014 με τη φανέλα της Βάσκο ντα Γκάμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags