H στήλη "Sdog Pick n Scroll" κάνει μια σημαντική αποκάλυψη, η οποία είναι ενδεικτική για την αγάπη του Γιάννη Αντετοκούμπο για την Ελλάδα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Όπως σας αποκάλυψε την Τρίτη 26/3 το gazzetta.gr στο ματς του Φιλαθλητικού με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για τα ημιτελικά του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, στο κλειστό του Ζωγράφου βρέθηκε, μεταξύ άλλων και ο Νιγηριανός (σ.σ. έχει σημασία...) γενικός διευθυντής των Ντένβερ Νάγκετς, Μασάι Ουζίρι.

Ο 18χρονος Γιάννης Αντετοκούμπο, οι γονείς του οποίου κατάγονται από τη Νιγηρία, έκανε... όργια στο ματς με 33 πόντους, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα, θαμπώνοντας τον Ουζίρι!

Ο Ουζίρι, λοιπόν, ονειρεύεται να "πάρει" τα αδέλφια Αντεκοτούμπο (Γιάννη και Θανάση) στην Εθνική Νιγηρίας, ενώ τόσα χρόνια είναι μέσα στα πόδια μας, εδώ γεννήθηκαν, εδώ έμαθαν μπάσκετ! Παρότι γεννήθηκαν εδώ, δηλαδή, και είναι προϊόν της ελληνικής παραγωγής μπάσκετ, δεν είναι απίθανο να αγωνιστούν με τη Εθνική Νιγηρίας...

Όμως τα δύο αδέρφια νιώθουν την ανάγκη να επιστρέψουν στην Ελλάδα όσα τους εχει δώσει στα χρόνια διαμονής τους εδώ κι ακόμα περισσότερα, αν και ως κράτος πρόνοιας και σχεδιασμού υπέρ των μεταναστών είμαστε πίσω!

Μάθετε λοιπόν πρώτοι το τι έγινε τη Δευτέρα!

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Στου Ζωγράφου, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι του Δήμου με τα τμήματα υποδομής τους, το ίδιο έκανε και ο Φιλαθλητικός όπου αγωνίζονται οι Αντετοκούμπο.

Πήγε και ο Γιάννης Αντετοκούμπο στην παρέλαση και του πρότειναν να παρελάσει με την Ακαδημία για να κρατήσει την ελληνική σημαία! Όπως και έγινε!

Το θέμα είναι πως παρότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα δεν έχει ελληνική ταυτότητα -γιατί μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν ήταν δηλωμένος σε κανένα μητρώο- και κατά συνέπεια διαβατήριο!

Η ανάγκη, όμως, να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας για επαγγελματικούς λόγους, αναμένεται να προκύψει μέσα στους επόμενους δύο μήνες (είτε για να πάει στην Ισπανία για την Σαραγόσα, είτε στην Ιταλία για το camp του Τρεβίζο, είτε στις ΗΠΑ για το ντραφτ) όταν το νέο παιδί-θαύμα του ελληνικού μπάσκετ, ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τον Φιλαθλητικό στην Α2.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει ήδη κατοχυρώσει στην FIBA την μπασκετική ιθαγένεια του παίκτη και έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχει αναλάβει να διευθετήσει το θέμα... Το θέμα είναι να το πράξει έγκαιρα και να μην βγει χαμένο το ελληνικό μπάσκετ...

Δείτε το αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε η στήλη "Sdog Pick n Scroll" από την παρέλαση στου Ζωγράφου, με σημαιοφόρο τον Γιάννη Αντετοκούμπο!