Ο 23χρονος γκαρντ ήταν δυσαρεστημένος και το έδειχνε σε πολλές περιπτώσεις, διότι έβλεπε πως δεν έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στη 12άδα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. 'Ετσι, λοιπόν, όταν έμαθε πως δεν θα ταξιδέψει στη Γαλλία για το τουρνουά στο Στρασβούργο, ζήτησε από τον Τρινκιέρι να μην συνεχίσει στην προετοιμασία, παρότι το σχέδιο προέβλεπε να αρχίσει και πάλι κανονικά προπονήσεις από την Τρίτη.

Ο Τρικνιέρι εκνευρίστηκε με τη συμπεριφορά του Παππά και το βράδυ της Πέμπτης ήθελε να κάνει δήλωση για να εξηγήσει την κατάσταση. Τελικά, προτίμησε να μην μιλήσει εν βρασμώ και περίμενε την Παρασκευή το μεσημέρι, να μιλήσει στο αεροδρόμιο. Ακόμα κι έτσι εξέθεσε τον Παππά, που ενόχλησε γενικά με την όλη στάση του.

Αντίθετα κανείς δεν μπορεί να πει το ίδιο για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος θα ενσωματωθεί και πάλι στην Εθνική μετά την επιστροφή από το Στρασβούργο. Ο 23χρονος παίκτης βρέθηκε ακριβώς στην ίδια θέση με τον συμπαίκτη του, αλλά δεν φέρθηκε καθόλου εγωιστικά. Δεν ζήτησε να αποκλειστεί από τη συνέχεια κι ας γνωρίζει ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να είναι στη 12αδα για τη Σλοβενία, αλλά θα κάνει ό,τι ακριβώς του ζητήσει ο προπονητής του. Και μόνο κερδισμένος θα βγει από αυτή τη συμπεριφορά.