Προφανώς ο Αντον Γκάντεφορς δεν έχει παρακολουθήσει πολλά ματς της Ευρωλίγκας. Ο Σουηδός έκλεψε την μπάλα και πίστεψε πως δεν κάνει ένα εύκολο λέι απ, προφανώς γιατί δεν έχει δει τον Κώστα Παπανικολάου... Διότι τέτοιες φάσεις στον αιφνιδιασμό, είναι ...ψωμοτύρι για τον 23χρονο φόργουορντ, που έχει κάνει δεκάδες τάπες.

Το περίεργο είναι ότι η FIBA Europe δεν επέλεξε τη φάση ούτε για τα χάι λάιτ του αγώνα, ούτε για το Top 5 της πρώτης ημέρας. Λογικό το δεύτερο, αφού δεν έγινε το πρώτο.

Λίγο πριν τη φάση, είχε προηγηθεί και μια ψυχολογική ...μαγκιά του Τρινκιέρι. Είχε βγάλει τον παίκτη της Μπαρτσελόνα επειδή είχε πρόβλημα στην άμυνα και ο Παπ ήταν εκνευρισμένος, κυρίως με τον εαυτό του. Το είδε ο Ιταλός, έκανε παρατηρήσεις και στο τελευταίο πεντάλεπτο τον ξανάβαλε στο ματς. Για να του φτιάξει την ψυχολογία. Και ο Παπανικολάου έκανε τη μεγάλη φάση, που σίγουρα ήταν ό,τι καλύτερο εν όψει της συνέχειας. Αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες και τους συμπαίκτες του στον πάγκο, αφού κράτησε το καλύτερο για το τέλος.

Δείτε την τάπα του Κώστα Παπανικολάου στο 5:15 του βίντεο που ακολουθεί...