Επικοινωνήσαμε με την κυρία Τένια Μακρή για το συγκεκριμένο περιστατικό, πτυχιούχο Κοινωνικής Εργασίας και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Ελλάδα και στην Αμερική και κατόχου M. Sc. στην Επαγγελαμτική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.
Διαβάστε τι μας είπε:
"Δεν έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι και, φυσικά, ούτε τη συγκεκριμένη φάση. Από την περιγραφή, όμως, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ βαρύ για ένα παιδί 20 ετών να σηκώσει ένα τέτοιο περιστατικό. Μιλάμε για ένα πολύ νεαρό άτομο, οποιαδήποτε κίνηση κι αν έγινε από τον προπονητή του μετά το τέλος ενός τόσο στρεσογόνου αγώνα, όπως είναι τα ντέρμπι, ήταν επιβαρυντική για την ψυχολογία του αθλητή. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μετά από τη μεγάλη ένταση που υπήρχε στη διάρκεια του ντέρμπι και μπορεί να είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία του αθλητή. Με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, να βάλει τα κλάματα.
Αλλά δεν έγινε επί σκοπού από τον προπονητή, καθώς και ο ίδιος βίωνε αντίστοιχη πίεση και ένταση. Επίσης, θα καλούσα τους δημοσιογράφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε τέτοια περιστατικά. Είναι τραβηγμένο, για παράδειγμα, να υποστηρίζουμε ότι ένα περιστατικό όπως αυτό, μπορεί να επηρεάσει τη συνέχεια της καριέρας του αθλητή. Δεν ξέρουμε τον αθλητή αν είναι δυνατός και έχει καλή ψυχολογική δομή, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και καταδικαστικοί. Αλοίμονο αν στιγματίζουν τις ζωές των ανθρώπων τέτοια περιστατικά. Φυσικά δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο. Αλλά, εντάξει, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου από ένα τέτοιο συμβάν. Ακόμα και όταν αναφερόμαστε σε ένα περιστατικό υψηλής έντασης, με ένα παιδί 20 ετών που ίσως δεν έχει εξελιχθεί ακόμα ως προσωπικότητα".