Πολλοί θα άκουσαν ή θα διάβασαν, λίγοι όμως θα πρέπει να κατάλαβαν επακριβώς ποιο είναι το νόημα των όσων δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς, σχετικά με το κλειστό κύκλωμα καμερών στο "Καραϊσκάκη" και πού πραγματικά αποσκοπούσε η παρέμβασή του, πριν την ανακοίνωση της τιμωρίας από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν έφερε ποινή αφαίρεσης βαθμών. Κάτι που οφείλεται, ως ένα βαθμό, στο γεγονός ότι δεν υπήρχε υλικό από τις κάμερες για να πιστοποιήσει τα όσα ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες ότι συνέβησαν στα αποδυτήρια.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ επανειλημμένως σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των καμερών ασφαλείας και τη διατήρηση του υλικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο γήπεδο είχε και έχει η ελληνική αστυνομία και ότι καμία ευθύνη ή δικαιοδοσία δεν έχει ο Ολυμπιακός επί του ζητήματος αυτού.
Συνεπώς, αν δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τον χώρο των αποδυτηρίων του "Καραϊσκάκη", μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, ή αν αυτό το υλικό έχει σβηστεί, τότε την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και όχι, ασφαλώς, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ή οι άνθρωποι του γηπέδου.
Συνέχισε, μάλιστα, ο διευθυντής επικοινωνίας των Πειραιωτών αναφέροντας επί λέξη πως "το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας το χειρίζεται μόνο η Αστυνομία και όχι κάποιος από τον Ολυμπιακό. Ούτε σβήνει, ούτε γράφει, ούτε ανοίγει κατά το δοκούν τις κάμερες". Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει επειδή το δηλώνει ο Κ. Καραπαπάς, αλλά επειδή ακριβώς έτσι συμβαίνει βάσει των νόμων.
Ουσιαστικά δηλαδή, τι λένε από τον Ολυμπιακό έστω και εμμέσως; Πως αν κάποιος έχει συμφέρον να σβηστούν και να διαγραφούν τα αρχεία των καμερών από τον χώρο των αποδυτηρίων του φαληρικού γηπέδου κατά την ημέρα του ματς, τότε αυτή είναι μόνον η αστυνομία.
Πραγματικά, από τον Ολυμπιακό το "φώναζαν"από την πρώτη στιγμή ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λειτουργήσει με εξαιρετικά ερασιτεχνικό και βίαιο τρόπο μέσα στα αποδυτήρια με τη λήξη του ματς, με συνέπεια όχι μόνο να τραυματιστούν παίκτες και απλοί εργαζόμενοι στον Ολυμπιακό, αλλά να χτυπήσουν και αστυνομικοί.
Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί(!), τραυματίστηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου "Καραϊσκάκη", υπό συνθήκες πάρα πολύ περίεργες, καθώς εκείνοι που κράδαιναν τα γκλομπ και είχαν βαρύ εξοπλισμό ήταν μόνον οι άνδρες των ΜΑΤ, που μπήκαν μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων και στους διαδρόμους.
Οι τραυματίες από τη μεριά τους κατέθεσαν κάτι εξαιρετικά βολικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, πως δέχθηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα, τα οποία όμως δεν έφεραν διακριτικά.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί σε ένα μικρό και κλειστό χώρο, γεμάτο με συναδέλφους τους, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τιμή για την ελληνική αστυνομία και το επιχειρησιακό έργο της το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο φαληρικό γήπεδο.
Συνεπώς, είναι μάλλον σαφές ποια πλευρά μπορεί να έχει συμφέρον να μην υπάρχει το υλικό από τις κάμερες για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά και για λόγους πρεστίζ, όταν μάλιστα πρόκειται για την ίδια πλευρά που βάσει νόμου και κοινής λογικής, έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης αυτού του υλικού...
Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έφτασε να "κερδίσει" τον ΠΑΟΚ και να κατακτήσει, αν δεν αλλάξει κάτι σε δεύτερο βαθμό, το φετινό πρωτάθλημα, καθώς χωρίς το υλικό από τις κάμερες, η προσπάθεια του Δικεφάλου να αποδείξει τις βιαιοπραγίες στα αποδυτήρια του "Καραϊσκάκη" προς αξιωματούχους του αγώνα έπεσαν στο κενό.