Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Όσκαρ Καρντόσο αδειάζει ουσιαστικά την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού αφήνοντας ως μοναδικό σέντερ φορ στο ρόστερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ούτως ή άλλως οι «ερυθρόλευκοι» θα έμπαιναν στη διαδικασία να βρουν έναν επιθετικό πρώτης γραμμής, ωστόσο πλέον η ανάγκη είναι επιτακτική.
Ένα από τα ονόματα που δεν είναι ξένα για τους Πειραιώτες είναι αυτό του Ισάκ Μπελφοντίλ, ο οποίος είχε ακουστεί για τους πρωταθλητές Ελλάδος παλαιότερα, ενώ αυτές τις ημέρες ορισμένα δημοσιεύματα από το εξωτερικό τον έχουν επαναφέρει στη μεταγραφική επικαιρότητα της ομάδας.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει το «μπαμ» με τον Αλγερινό επιθετικό και τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, μάλλον θα λέγαμε ότι πρόκειται για τρελό σενάριο, μιας και τα εμπόδια είναι πάρα πολλά.
Κατ’ αρχήν, θυμίζουμε πως το όνομα του Μπελφοντίλ έχει «παίξει» πολλάκις για την Ελλάδα και όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους». Πριν ο 25χρονος σέντερ φορ υπογράψει στη Σταντάρ Λιέγης (ως ελεύθερος τον Σεπτέμβριο του 2016) είχε προταθεί σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά ζητούσε τον… ουρανό με τ’ άστρα, με αποτέλεσμα κανένας σύλλογος από τη χώρα μας να μην μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του.
Το κασέ του διεθνή στράικερ θεωρείται απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα της χώρας μας, ενώ και ο ίδιος δεν πρόκειται να ρίξει τις απαιτήσεις του από τη στιγμή που μπορεί να βρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Άλλωστε, τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε μια ανάσα από την Έβερτον, η οποία είχε συμφωνήσει με τη Σταντάρ στα 12 εκατομμύρια ευρώ, με το deal να χαλάει τελευταία στιγμή για άγνωστο λόγο.
Πέραν των υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων, ούτε καν το τάιμινγκ δεν είναι κατάλληλο ώστε ο Ολυμπιακός να κινηθεί για τον Μπελφοντίλ. Και αυτό γιατί υπάρχει τεράστια «ψυχρασία» στις σχέσεις των πρωταθλητών Ελλάδος με τη Σταντάρ Λιέγης εξαιτίας της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Λαΐφη. Συνεπώς, φαντάζει πολύ δύσκολο οι παράγοντες των δυο ομάδων να καθίσουν στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν για το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο των Βέλγων.