Facebook Pixel Αποκάλυψη: Αυτόν θέλει να φέρει ο Καρεμπέ για χαφ!
| 2015-05-30 21:45:00

Αποκάλυψη: Αυτόν θέλει να φέρει ο Καρεμπέ για χαφ!

Αποκάλυψη: Αυτόν θέλει να φέρει ο Καρεμπέ για χαφ!

Ένας "σκύλος" γεννημένος σε ...βάρκα που έχει ανακηρυχθεί top player στο Σαμπιονά κι άμα τον τσαντίσεις μπορεί και να τις φας! Δείτε τι έπαθε πρόσφατα ο Ζλάταν και θα καταλάβετε…

Ένα κάρο ονόματα έχουν κυκλοφορήσει ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι για τα χαφ του Ολυμπιακού, ωστόσο ο SportDog θα αποκαλύψει κάποιο που δεν έχει γραφτεί μέχρι στιγμής και αποτελεί θερμή εισήγηση του Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο λόγος για τον 31χρονο Ρίο Μαβουμπά, αρχηγό της Λιλ, που έχει κασέ 1,5 εκατομμύριο ευρώ και για τον οποίο ο σύμβουλος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έχει εγγυηθεί προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως αν έρθει στον Ολυμπιακό θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Μιλάμε, άλλωστε, για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλες παραστάσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, πολύ έμπειρο, έναν πραγματικό "σκύλο", που "καταπίνει" πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα και μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά.

Ο Μαβουμπά είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να έχει το απόλυτο κουμάντο στο γήπεδο και δε διστάζει να ρίξει και την …κλωτσιά του αν το φέρει η φάση. Αν, μάλιστα, προκληθεί, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο, αν θυμηθούμε τι έκανε πριν από λίγο καιρό στο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς όταν εκείνος …τόλμησε να τον σπρώξει (βίντεο στο τέλος).

Πάντως, το πιο εντυπωσιακό για τον Μαβουμπά είναι πως δεν έχει πατρίδα! Η ταυτότητα του γράφει "γεννημένος εν πλω" και ισχύει, γιατί πολύ απλά γεννήθηκε σε βάρκα στις ακτές της Ανγκόλας, όταν οι γονείς του προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο που σπάραζε τη χώρα...

Όπως και να ΄χει το διαβατήριο του 31χρονου (8/3/81) άσου είναι γαλλικό από το 2005 (έχει 13 συμμετοχές στην Εθνική, ήταν και στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2014) και είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Μπορντό μαζί με τους Μαρουάν Σαμάκ και Ζουλιάν Φομπέρ. Μετά από τέσσερα γεμάτα χρόνια στους "γιρονδίνους", ο Μαβουμπά το 2007 πήρε μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν "έπιασε" (μόλις 5 συμμετοχές) και τον Γενάρη του 2008 πήγε δανεικός στη Λιλ για 6 μήνες.

Οι 6 μήνες έγιναν ...7,5 χρόνια, ο Μαβουμπά έγινε αρχηγός των "λιλουά" και την οδήγησε στο νταμπλ το 2011, με τον ίδιο να παίρνει τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς! Ο αμυντικός μέσος της Λιλ κατά καιρούς συνδέθηκε με διάφορες ομάδες (τον ήθελαν Ρόμα και Μίλαν) όμως μέχρι στιγμής έχει παραμείνει πιστός στην ομάδα του γαλλικού βορρά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ στον Ολυμπιακό με παίκτη που ήθελε πολύ ο ...Παναθηναϊκός! Το όνομα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags