Facebook Pixel «Δανεικός για μια εβδομάδα ο Αραούχο - Ριβάλντο ο Κονέ - Ο Έλληνας... next big thing είναι στην Ένωση»
| 2017-09-03 13:15:00

«Δανεικός για μια εβδομάδα ο Αραούχο - Ριβάλντο ο Κονέ - Ο Έλληνας... next big thing είναι στην Ένωση»

του Γιώργου Κτενά
«Δανεικός για μια εβδομάδα ο Αραούχο - Ριβάλντο ο Κονέ - Ο Έλληνας... next big thing είναι στην Ένωση»

Ο "κιτρινόμαυρος" δημοσιογράφος, Κώστας Τσίλης, μιλά στο sportdog.gr για τις φετινές μεταγραφές της ΑΕΚ. Πώς μπορεί να "χτυπηθεί" ο Ολυμπιακός; - "Με τρομάζει ο ΠΑΟ..."!

Δανεικό ακόμα και για μια εβδομάδα θα έπρεπε να πάρει τον Αραούχο η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr o Κώστας Τσίλης.

Ο γνωστός ρεπόρτερ της Ένωσης δήλωσε ακόμα ενθουσιασμένος για το δίδυμο που θα κάνει με τον "ταύρο" Γιακουμάκη ο Αργεντινός επιθετικός, αναφέρθηκε στον... Ριβάλντο με την μπάλα στα πόδια Παναγιώτη Κονέ, αλλά και στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

"Ο Αραούχο ήταν το μεγάλο στοίχημα από την αρχή του καλοκαιριού, έλεγαν στην ΑΕΚ ότι στο τέλος πρέπει να τον πάρουν. Από την αρχή τον περίμεναν, κράτησαν επαφή μαζί του, κάθε μέρα έριχναν νερό στο μύλο της επιθυμίας του να επιστρέψει. Δεν ήρθε τυχαία στην ΑΕΚ. Για παράδειγμα μετά από το παιχνίδι με τη Μπριζ οι άνθρωποι της ΑΕΚ φρόντισαν να μάθει για τα συνθήματα του κόσμου που τον αφορούσαν", σχολίασε αρχικά ο Κ. Τσίλης στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Τώρα υποθέτω ότι θα αρχίσει η κουβέντα γιατί ήρθε δανεικός κ.λπ. Αλλά τέτοιον παίκτη τον παίρνεις δανεικό ακόμα και για μια εβδομάδα, πολύ περισσότερο για μια ολόκληρη σεζόν. Μπορεί επιχειρηματικά, εμπορικά αν το δει κάποιος, να μην είναι η καλύτερη συμφωνία ο δανεισμός του, αλλά έτσι έπρεπε να ξεκινήσει η υπόθεση, αν θέλει την επόμενη χρονιά να έχει την ευκαιρία για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Παρότι υπήρχε μουρμούρα για το πώς θα προκρινόταν η ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς σέντερ φορ, όταν η ΑΕΚ έκανε υπομονή για να πάρει τον Αραούχο, τελικά η ομάδα πέτυχε και τα δύο: και πήρε την πρόκριση στους ομίλους και απέκτησε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου τον Αραούχο".

"Μόνο από τον Ριβάλντο..."

Το σχόλιό σου για τον Παναγιώτη Κονέ και την επιστροφή του στην ΑΕΚ;

"Το πρώτο και βασικό για τον Κονέ είναι ότι σταθερά και προγραμματισμένα η ΑΕΚ ενισχύσει την ελληνική βάση της. Πέρσι ήρθε ο Λάζαρος, φέτος ήρθε ο Κονέ. Παράλληλα, ανανέωσε με Λαμπρόπουλο και Μπακάκη. Δεν είναι τυχαίο που πήγε με 6 Έλληνες στην 11άδα της εναντίον της Μπριζ. Ο Κονέ νομίζω ότι ωρίμασε στην Ιταλία, υποθέτω ότι δεν θα δούμε τον ίδιο Κονέ με αυτόν που έφυγε από την ΑΕΚ. Τότε ήταν ένα παιδί που έπαιζε σπουδαία μπάλα, αλλά δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Δεν ακολουθούσε το πλάνο, αλλά θυμάμαι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ να μου λένε ότι αυτά που έκανε με την μπάλα στα πόδια στις προπονήσεις, τα είχαν δει μόνο από τον Ριβάλντο. Θεωρώ ότι έχει ωριμάσει και έρχεται για να δώσει ό,τι λείπει από την ΑΕΚ. Δηλαδή περισσότερη δημιουργία στη μεσία γραμμή. Ήταν ο παίκτης που έλειπε από την ΑΕΚ".

"Νext big thing o Γιακουμάκης"

Ποια είναι η άποψή σου για τις καλοκαιρινές μεταγραφές;

"Πριν από το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών η ΑΕΚ είχε κάνει 7 μεταγραφές. Από αυτές η πιο πετυχημένη κατά τη δική μου άποψη ήταν εκείνη του Γιακουμάκη, τον οποίο θεωρώ next big thing στους Έλληνες επιθετικούς. Ένα παιδί που είναι πραγματικός ταύρος και μου έκανε εντύπωση από όσα είδα στον Πολωνία, στη διάρκεια της προετοιμασίας. Φαντάζομαι δίδυμο Αραούχο - Γιακουμάκη και ενθουσιάζομαι! Ο Λιβάγια αδικήθηκε γιατί έγινε η σύγκριση με τον Αραούχο όταν ήρθε, ενώ ήταν άλλος τύπος παίκτη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ και αυτός μαζί με τον Αραούχο. Όλοι θα βοηθήσουν, ακόμα και ο Τρίστανσον που ακόμα δεν τον έχουμε δει. Νομίζω ότι είναι καλός, στην Πολωνία με εντυπωσίασε. Ξέρει τη θέση του εξτρέμ και μπορεί να βοηθήσει".

Τι χρειάζεται να κάνει η ΑΕΚ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό;

"Το κλειδί για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, μετά από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έχει συνηθίσει το βαρύ πρόγραμμα και μέχρι τον Δεκέμβρη, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, έχει έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος, έξι ευρωπαΪκά παιχνίδια και τρία για το Κύπελλο. Αν προσαρμοστεί σε αυτές τις ειδικές συνθήκες, μπορεί να πάει για το πρωτάθλημα . Αν καταφέρει να αντεπεξέλθει μέχρι τον Δεκέμβρη, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ή, έστω, να το διεκδικήσει".

"Με τρομάζει ο Παναθηναϊκός"

Ποια είναι η άποψή σου για τους τρεις άλλους μεγάλους;

"Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά, όπως είναι ο Οφόε και ο Καρσελά. Κυρίως ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο έχοντας τον άερα του πρωταθλητή. Σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Λαμία, που ήταν πολύ κακός, κατάφερε και το πήρε. Αυτή είναι σημαντική διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους: Να κερδίσει ακόμα και στην κακή μέρα.

Ο Παναθηναϊκός με τρομάζει λίγο, όπως τρομάζει και τους οπαδούς του για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ομάδα με πολλά προβλήματα, μου θυμίζει έντονα την εποχή που η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλη αυτή την ιστορία, στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έδειξε ότι δεν μπορεί. Έχει μικρότερο ρόστερ σε σχέση με τους υπόλοιπους και δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικός.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ερωτηματικό, ψάχνεται. Έχει προλάβει να αλλάξει ήδη δύο προπονητές, έχει αλλάξει το ρόστερ του, τα νέα πρόσωπα μπορεί να φέρουν νέο σύστημα, κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να παρουσιαστεί". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags