Facebook Pixel Ο «άκομψος» Λυμπερόπουλος θα γίνει Μαϊστόροβιτς;
| 2017-09-19 12:15:00

Ο «άκομψος» Λυμπερόπουλος θα γίνει Μαϊστόροβιτς;

του Κώστα Γκόντζου
Ο «άκομψος» Λυμπερόπουλος θα γίνει Μαϊστόροβιτς;

Τι ισχύει με την ξαφνική απόφαση του παλαίμαχου άσου, τι σχέση έχει ο προκάτοχός του...

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στην ΑΕΚ, ακόμα κι εντός της ομάδας, η απόφαση του Νίκου Λυμπερόπουλου να προχωρήσει σε αντικατάσταση του προπονητή τερματοφυλάκων, απολύοντας τον Κώστα Καμπόλη και προσλαμβάνοντας τον Χρυσόστομο Μιχαϊλίδη.

Αυτό που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά ήταν κυρίως το τάιμινγκ της συγκεκριμένης επιλογής, μιας και αυτή τη στιγμή η Ένωση έχει την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα (με μηδέν παθητικό), αλλά και τον κορυφαίο -μέχρι στιγμής- πορτιέρο, τον Γιάννη Ανέστη, που επιβραβεύτηκε για τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με την κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Προφανώς, ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποφάσισε με κριτήριο και την περυσινή σεζόν, όταν οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ είχαν σε αρκετά παιχνίδια μέτρια παρουσία και υπέπεσαν σε πολλά ερασιτεχνικά λάθη. Μάλιστα, τότε λεγόταν και γραφόταν πως οι γκολκίπερ της ομάδας, αν και είναι ταλαντούχοι, όπως ο Βασίλης Μπάρκας, δεν είχαν παρουσιάσει καμία εξέλιξη.

Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή του "Λύμπε", ακόμα κι αν έγινε με "άκοψο" τρόπο αποδεικνύει ότι ως νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, έχει αυξημένες αρμοδιότητες και τη δυνατότητα να καθορίζει ο ίδιος τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας.

Ανεξάρτητα, άλλωστε, απ' αυτή την απόφαση, το ξεκίνημά του είναι πολύ δυναμικό, παρουσιάζει αρχηγικές τάσεις κι αυτό φάνηκε στο Περιστέρι, με τη συνεχή εμψύχωση των παικτών από τον πάγκο, αλλά και από την προσπάθειά του να ξεσηκώσει τον κόσμο στην εξέδρα.

Βέβαια, από την άλλη, είναι άγνωστο αν ο "Λύμπε" θα καταφέρει να μπει "σφήνα" στη διοικητική ιεραρχία της Ένωσης κι αν όντως θα είναι αυτός που θα καταστρώσει το μεταγραφικό πλάνο.

Είναι δεδομένο, άλλωστε, ότι ένας από τους λόγους που έφεραν το διαζύγιο με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ήταν αυτός, ότι, δηλαδή, ο Σουηδός δεν είχε το... ελεύθερο για να αποφασίζει ποιοι παίκτες θα έφευγαν και ποιοι θα έρχονταν στην ομάδα, ενώ περιοριζόταν κυρίως ρόλο "εκτελεστικό".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags