Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...

Ο αντίλογος ήρθε από τον Τικ. Τον επτάχρονο θαλάσσιο ελέφεντα που, τιμώντας τις προσπάθειες που καταβάλει το ελληνικό κράτος, ειδικά στην Αλλόνησο, για την προστασία των (μακρινών) συγγενών του, τις φώκιες, διάλεξε την μπάλα που ήταν στα χρώματα της εθνικής ομάδας μας κατά τη διάρκεια τελετής (άλλης) προφητείας σε ζωολογικό κήπο της Μπανγκόκ.

Απόψε το βράδυ θα γνωρίζουμε ποια ήταν η εύστοχη πρόβλεψη, ας αφήσουμε όμως κατά μέρους λίγο το ζωικό και θαλάσσιο βασίλειο και ας ασχοληθούμε με την ουσία. Θεωρούμε ότι δεν έχει σημασία ποιους ποδοσφαιριστές θα επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα της πρεμιέρας μας. Αρκεί όλοι όσοι επιλεγούν να διαθέτουν «αυγά». Καλώς ή κακώς, τεχνικά είμαστε οριακά χειρότεροι ή στην καλύτερη περίπτωση ισάξιοι των Πολωνών. Τόσο ατομικά όσο και συνολικά. Αν θέλουμε συνεπώς να επικρατήσουμε, οφείλουμε να έχουμε περισσότερη θέληση και αποφασιστικότητα στο γήπεδο.

Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να επιβληθούμε μέσω της τεχνικής, χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση, περιορισμό των αβίαστων σφαλμάτων στο ελάχιστο δυνατό, δεν είμαστε ουτοπιστές ώστε να αναμένουν τελειότητα και παιχνίδι με το χρόνο. Η αδημονία των Πολωνών για την πρεμιέρα, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους έπειτα από δύο χρόνια, θα μετατραπεί σε μεγάλη αυτοπεποίθηση σε περίπτωση που καταλάβουν νωρίς ότι τους βγαίνουν όσα σχεδίασαν. Θα μετατραπεί, όμως, σε εσωτερική αμφισβήτηση σε περίπτωση που το θεωρητικό τους σχέδιο δεν γίνει πράξη.

Αυτό από εμάς ως προς την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ολα τα άλλα, τακτικές, μαρκαρίσματα, αντοχές, θα αποτελέσουν δευτερεύουσες παραμέτρους που θα επηρεάσουν, αλλά δεν θα κρίνουν το παιχνίδι. Εξαιρούμε μόνο τον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται διαιτησία. Αυτός μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όμιλο ομάδων που δεν έχει μεγάλο φαβορί. Αχρείαστος να είναι. Γενικά στο τουρνουά.

Πηγή: Goal