Από την Βαρσοβία αρχίζει απόψε τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για το 2012. Και η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έχει για μια ακόμα φορά την τύχη να ανοίγει το πρόγραμμα των αγώνων σε μια πρεμιέρα.

Όποιος έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό καταλαβαίνει και τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο και οι διεθνείς στον αγωνιστικό χώρο θα έχουν πάνω τους στραμμένα τα βλέμματα 500 εκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του 2012 δεν είναι η ομάδα του 2004, αλλά έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την καλή της άμυνα. Την άμυνα που όλοι θέλουν να νικήσουν, αλλά δεν μπορούν, αν δεν φτύσουν αίμα!

Τι μένει λοιπόν, να εκμεταλλευθεί; Τουλάχιστον μία από κάποιες καλές περιπτώσεις στην επίθεση. Να βάλει ένα γκολ και να μεταφέρει στους Πολωνούς τόσο άγχος που θα είναι αβάσταχτο γι αυτούς να το αποφύγουν.

Φυσικά και σε κάθε Euro δεν μπορεί να γίνεται ότι και το 2004. Μπορεί όμως, να καθιερωθεί η... πλάκα στους διοργανωτές των αγώνων!

Η Πολωνία δεν είναι και κανένα φόβητρο. Προέρχεται όμως, από το άγνωστο, μια και δεν έχει δώσει κανένα επίσημο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.Κι από τα φιλικά δύσκολα βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.

Για μένα πάντως, όσο καλή κι αν είναι μεσοεπιθετικά η Πολωνία, δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα την ελληνική άμυνα, αν λειτουργήσει καλά ανασταλτικά και η επιθετική γραμμή της Εθνικής.

Αν αφήσουμε την Πολωνία να ψάχνει για βαθμούς στα ματς με τους Ρώσους και τους Τσέχους, μπορεί να περάσουμε στην επόμενη φάση πιο εύκολα απ΄ όσο νομίζουμε.

Αλλά και να χάσουμε θεωρώ ότι δεν θα χάσουμε με τα χέρια ψηλά. Η ομάδα ξέρει να μάχεται και να παλεύει ακόμα και απέναντι σε αντιπάλους κλάσης.

Και μπορεί καμιά φορά να μας «κουράζει»με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά μας αποζημιώνει με τα αποτέλεσματά της που την οδηγούν σε διαρκείς συμμετοχές μεγάλων διοργανώσεων, τις οποίες είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε μόνο από την τηλεόραση.

Πηγή: pamesports.gr