Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σάλπι, σκορπώντας ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες. Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ πέρα από την αναμφισβήτητη χαρά για την εξαιρετική εμφάνιση τους παίκτη τους με τη γαλανόλευκη, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις.

Σκέψεις που φέρνουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά, αλλά και προβληματισμό παράλληλα. Τι εννοεί ο σκύλος;

Στον ΠΑΟΚ χαίρονται, όχι μόνο που ο Σάλπι βοηθάει την Εθνική, αλλά και γιατί πέφτουν πάνω του τα "φώτα" μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως το Euro. Με αποτέλεσμα και να ανεβαίνει η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά και να μπαίνει στο "μάτι" κάποιων ευρωπαϊκών συλλόγων που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στον Δικέφαλο κάνοντας πρόταση για την απόκτηση του 31χρονου φορ. Ως εδώ καλά...

Το πρόβλημα από την άλλη, είναι πως η διοίκηση Βρύζα θέλει να κρατήσει τον παίκτη στην Τούμπα. Και όχι μόνο ως το 2014 οπότε λήγει το υπάρχον συμβόλαιό του, αλλά ως το καλοκαίρι του 2015, όπως είχαν συζητήσει οι δύο πλευρές σε ανύποπτη στιγμή στη διάρκεια της σεζόν.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι το συγκεκριμένο, νέο συμβόλαιο, με ισχύ από φέτος ως το 2015 (τριετούς διάρκειας), θα προβλέπει μειωμένες αποδοχές. Ο ΠΑΟΚ θέλει τον παίκτη μεν, αλλά δεν μπορεί και να σηκώσει το συμβόλαιο των 800 χιλ. ευρώ ετησίως που πρέπει να δίνει κάθε χρόνο στον Σαλπιγγίδη.

Μιλάμε, συνολικά, για περίπου 1,4 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία, τη στιγμή που ο Βρύζας και οι συνεργάτες του θέλουν, σύμφωνα με το νέο, μειωμένο μπάτζετ, να μην υπάρχουν συμβόλαια πάνω από τις 200-250 χιλιάδες ευρώ. Εδώ ολόκληρος Πάμπλο Γκαρσία, με παραστάσεις από Μίλαν και Ρεάλ, παίρνει κάτω από 300 χιλιάρικα, εδώ που τα λέμε...

Οπότε, τι μένει; Ο ΠΑΟΚ, αν πρόκειται να κρατήσει τον παίκτη, θα του προτείνει συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές. Το οποίο δύσκολα θα μπορεί να αποδεχθεί ο Σάλπι αν έχει μια καλή πρόταση από το εξωτερικό ή από άλλη ελληνική ομάδα (πάντως, επειδή γράφεται τελευταία, επίσης δύσκολα μπορεί να δώσει ο τωρινός Παναθηναϊκός τόσα χρήματα ώστε να καλύψει και τον ΠΑΟΚ και τον παίκτη).

Αν, φυσικά, υπάρξει μια δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό, και ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορεί να πει "όχι", αφού και ένα βαρύ συμβόλαιο θα γλιτώσει, αλλά και θα βάλει καλά λεφτά στο ταμείο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως ο Σάλπι, όσο ΠΑΟΚτσάκι κι αν είναι, όσο κι αν θέλει να μείνει στην Τούμπα μέχρι το τέλος της καριέρας του, θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Αρκεί η κατάσταση αυτή να μην τον επηρεάσει και να συνεχίσει να πετάει στα γήπεδα του Euro με την Εθνική.

Άλλωστε, αν ξανακάνει τέτοιες εμφανίσεις σαν αυτή της πρεμιέρας, τότε σίγουρα αυτό θα είναι καλό για όλους: και για την Εθνική και για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον ίδιο!