Οχι, απλώς θα θυμίσω τι είχε ακούσει ο Οτο Ρεχάγκελ και η Εθνική Ελλάδας γενικότερα το 2004 όταν έκανε πάνω-κάτω το ίδιο, χωρίς να είναι Αγγλία. Και μάλιστα με στόχο που επιτεύχθηκε και ήταν η κατάκτηση του Euro.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στο ποδόσφαιρο, όταν ο κατώτερος προσπαθεί να κερδίσει τον καλύτερο. Και ότι ο Χόντζον είναι ρεαλιστής και ξέρει ότι η ομάδα του είναι κατώτερη από αρκετές που συμμετέχουν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είναι κακό. Ο Αγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός «αντιγράφει» τον Ντι Ματέο, ο οποίος πριν από τρεις εβδομάδες σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα και νικώντας στον τελικό την Μπάγερν στο Μόναχο, με τον ίδιο τρόπο που η Αγγλία πήρε χθες βαθμό από τους Γάλλους.

Το ίδιο όνειρο βλέπει και ο Χόντζον και τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής στη διοργάνωση μας έδειξε τι μπορούμε και πρέπει να περιμένουμε από αυτή την Αγγλία. Και ο συγκεκριμένος κόουτς στο συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού είναι… μανούλα. Για αυτό άλλωστε και κάνει θραύση σε ομάδες όπως η Φούλαμ ή η Γουέστ Μπρόμιτς, αλλά δυσκολεύεται σε ομάδες σαν τη Λίβερπουλ.
Δεν λέω ότι η Αγγλία θα το πάρει, όπως το πήρε η Ελλάδα το 2004 -το αντίθετο, μου μοιάζει δύσκολο. Λέω όμως ότι αν υπάρχει τρόπος να το πάρει, αυτός είναι και όχι ο αφελής που συνήθως έχουν οι Αγγλοι και είναι του τύπου «εμείς παίζουμε 4-4-2 πάντα και πάμε μόνο για τη νίκη». Αλλωστε ο κάθε τεχνικός σε αυτή τη διοργάνωση κάποια μεγάλη ομάδα της πατρίδας του προσπαθεί να αντιγράψει…

Ο Ντελ Μπόσκε την Μπάρτσα, ο Πραντέλι τη Νάπολι, ο Λεβ την Μπάγερν, ε και ο Χόντζον είπε να αντιγράψει την Τσέλσι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος μπορεί, με βάση το έμψυχο δυναμικό που έχει, να τον κατηγορήσει; Μάλλον κανείς.

Πηγή: Sportday