Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Ως εκ τούτου η αποφόρτιση είναι ζωτικής σημασίας …

Η Γερμανία ως αδιαφιλονίκητο φαβορί έχει το άγχος, το οποίο προκύπτει. Με άλλα λόγια; Αυτή έχει να χάσει οτιδήποτε. Η Ελλάδα ως το απόλυτο αουτσάιντερ δεν έχει να χάσει οτιδήποτε. Ήδη είναι κερδισμένη με την πανηγυρική της πρόκριση στην ελίτ του ευρωπαϊκού φουτμπόλ.

Αντί λοιπόν, να την παραμυθιάσουμε (αχ, κύριε Αλκέτα να ήσουν εδώ …) και να της αυξήσουμε το άγχος και το φόβο, παραμυθιαζόμαστε εμείς. Έτσι φορτωνόμαστε εμείς με άγχος. Και ξεφορτώνουμε αυτούς! Μέγα λάθος μας.

Και το χειρότερο; Δεν κάνουμε τα παθήματα με Πολωνία και με Τσεχία, μαθήματα με τη Γερμανία. Όπως θα κάναμε με τη Ρωσία …

Εξηγούμαστε όμως, για να μην παρεξηγούμαστε. Στους δύο πρώτους αγώνες η Ελλάδα – κατά πως ορίζεται κι από το DNA της – πήγε για μαλλί. Και βγήκε κουρεμένη. Στον τρίτο της αγώνα πήγε κουρεμένη. Και8 βρέθηκε με μαλλί!

Σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις κι όταν οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν βγάζουν μάτια, το άγχος ελέγχει την εξέλιξη των αγώνων. Είδατε τι έγινε στον αγώνα Ισπανία – Κροατία; Οι μεν, βολευόταν ακόμη και με ισοπαλία. Έπαιξαν επιθετικά. Οι δε, ήθελαν μόνο νίκη. Κι έπαιξαν αμυντικά. «Μας τσάκισε το άγχος. Θόλωσε το μυαλό μας», παραδέχθηκε ο προπονητής της Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς …

Έτσι επιμένουμε εμείς: Η αποφόρτιση εδώ και τώρα στην εθνική Ελλάδας

Ωφελεί σοβαρά την υγεία της. Ουσιαστική βέβαια, κι ουχί θεωρητική αποφόρτιση για τα μάτια του κόσμου. Στην κερκίδα φυσικά, θα είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά της μάχης από εκείνα στον αγωνιστικό χώρο. Ως φίλαθλοι προσεγγίζουμε διαφορετικά τον αγώνα! Ναι, αλλά δεν παίζουμε μπάλα εμείς. Οι παίκτες παίζουν.

Πρέπει, να τους βοηθήσουμε. Να τους αποφορτίσουμε. Χαλαρά παιδιά, πιο χαλαρά! Δεν είναι δα, κι αποκομμένοι από την ελληνική πραγματικότητα. Αντιλαμβάνονται πως, τι και γιατί θέλει ο κόσμος, όσα θέλει. Επηρεάζονται. Παρασύρονται. Αποπροσανατολίζονται.

Να σοβαρευθούμε εμείς, εδώ στην Ελλάδα. Για να σοβαρευθούν κι αυτοί, εκεί στην Πολωνία…

Πηγή: pamesports.gr