Λίγες ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ η Παναθηναϊκή Συμμαχία τον ανακήρυξε ως «εντολοδόχο» του Ολυμπιακού κι εκείνος απάντησε ότι είναι «εντολοδόχος όλων των Ενώσεων».

Έξυπνη απάντηση, αλλά και δέσμευση ταυτόχρονα. Την οποία θα πρέπει να την αποδείξει πρώτα στις 20 Ενώσεις που στήριξαν τον αντίπαλο Βασίλη Γκαγκάτση και μετά και στις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα, επαγγελματικά και μη.

Το βέβαιο είναι ότι σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση το νέο αφεντικό της ομοσπονδίας είναι περισσότερο άφθαρτο πρόσωπο στο χώρο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα. Σε μια εποχή που τα οικονομικά της χώρας και κατά συνέπεια και του ποδοσφαίρου, είναι σε τραγική κατάσταση, χρειάζονται ενέργειες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αν αυτή εκλείψει εντελώς, τότε θα υποφέρει και το ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, το μόνο που κρατάει ΟΡΘΙΟ το άθλημα σήμερα είναι η Εθνική ομάδα! Αυτή την Εθνική ο Γιώργος Σαρρής οφείλει να την διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και να την κρατήσει μακριά από έριδες, πάθη και μίση.

Το τι θα κάνει με το ΔΣ που θα συγκροτηθεί, με τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών της ΕΠΟ και τα εσωτερικά της ομοσπονδίας είναι θέμα προς διερεύνηση.

Θέμα όμως, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ είναι η διατήρηση της ακεραιότητας της Εθνικής ομάδας.

Το τημ της Εθνικής και οι ποδοσφαιριστές που σε κάθε αγώνα επίσημο ή φιλικό αποτελούν την ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να μείνει έξω από το κάδρο των όποιων αντιπαραθέσεων.

Κι αυτό ο Γιώργος Σαρρής οφείλει να το ξεκαθαρίσει άμεσα και στους παράγοντες της ομοσπονδίας, αλλά και στους παράγοντες όλων των ομάδων που τροφοδοτούν με ποδοσφαιριστές όλες τις Εθνικές ομάδες.

Ας προσέξει για να έχει λοιπόν, ότι διατηρεί σε ένα σταθερό επίπεδο αξιοπρέπειας το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την μεγάλη Εθνική και όλες τις άλλες μικρότερες εθνικές από πίσω της.

Πηγή: pamesports.gr