Εφόσον έρθει η πτώχευση με οποιονδήποτε τρόπο για την εταιρεία του Βωβού (που έχει αναλάβει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, δίπλα στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού) τότε αυτή χάνει και το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την ΠΑΕ ή την ΓΗΠΕΛ.
Χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος" αναφέρει:
Αίτηση για υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 κατέθεσε, την περασμένη εβδομάδα, η Τεχνική Εταιρεία «Μπάμπης Βωβός» μετά την αντίστροφη πορεία της αγοράς του real estate αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσωρινή απόφαση για την αίτηση θα εκδοθεί την Τετάρτη, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, πιθανότατα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Η εταιρεία κατέφυγε στη λύση της αίτησης για προστασία από τους πιστωτές της καθώς όλες οι προσπάθειες αναχρηματοδότησης έχουν αποβεί άκαρπες. Την τελευταία τριετία, που η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει η εταιρεία είχε επενδύσει πολλά στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.
Όμως, οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (ακύρωσε μετά από προσφυγή κατοίκων το mall και χρειάστηκε να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο) αλλά και η αναπροσαρμογή των σχεδίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν στερήσει από την εταιρεία την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στο θέμα της διπλής ανάπλασης που εξακολουθεί να εμφανίζει αβέβαιο μέλλον.
Είναι χαρακτηριστική, η ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η ΠΑΕ, με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, επικρίνοντας την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την δρομολόγηση της διπλής ανάπλασης.
Τα προβλήματα για την Τεχνική Εταιρεία έχουν ξεκινήσει από καιρό όμως η θηλιά άρχισε να σφίγγει στο λαιμό της τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες στην εταιρεία απασχολούνται σήμερα περί τα 30 άτομα από 400 έως 500 που ήταν τις καλές εποχές. Μάλιστα, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού είχαν αποχωρήσει από την εταιρεία 225 άτομα (μισθωτοί και ημερομίσθιοι), με συνολικό κόστος περίπου 5.5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τις τράπεζες «Alpha Bank» και «Πειραιώς».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην προσπάθεια συναινετικού διαζυγίου με εργαζόμενους, η εταιρεία είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με στόχο καταβάλλει μισθούς και δεδουλευμένα σε 18 δόσεις. Όμως εδώ και μήνες η εταιρεία δεν έχει φανεί συνεπείς ούτε σε αυτή την υποχρέωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντίστροφης πορείας που ακολουθεί η αγορά real estate αποτελεί η καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης από την Μedia Markt τον Νοέμβριο του 2011 για κατάστημα του ομίλου στο Π. Φάληρο. Η Γερμανική αλυσίδα, επικαλέστηκε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην ελληνική αγορά και η ελληνική εταιρεία απάντησε με εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην μητρική της εταιρεία στην Γερμανία.
Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που ακολούθησαν ήταν η υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού συναινετικής λύσης της μίσθωσης, με καταβολή αποζημίωσης από την Media Markt προς τον όμιλο 2,1 εκ. ευρώ.