Στη Ρεάλ έμεινε μια χρονιά (2002/03) δίπλα στον Ραμόν Μαρτίνεθ με τον οποίο πήγε «πακέτο» στους Μαδριλένους. Ηταν υπεύθυνος της ξένης αγοράς και του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Παρακολούθησε στενά την πορεία του Εστέμπαν Καμπιάσο που ανήκε στη Ρεάλ, αλλά για τρία χρόνια είχε δοθεί δανεικός σε Ιντεπεντιέντε και Ρίβερ. Εδωσε το «Ο.Κ.» για την επιστροφή τού (τότε 22χρονου) Αργεντινού με την ανάλογη πορεία. Στη Ρεάλ δεν έγιναν πολλές μεταγραφές εκείνο το καλοκαίρι, αφού όλα τα λεφτά δόθηκαν για την απόκτηση του Ρονάλντο από την Ιντερ. Εκείνες τις μέρες πάντως αποκτήθηκε ο νεαρός τότε Τζόρντι Λόπεθ από την Μπαρτσελόνα Β' που δύο χρόνια μετά δόθηκε στη Σεβίλλη και πέρυσι έπαιξε στον ΟΦΗ. Εκανε άριστες επαφές με την αγγλική αγορά, αφού τότε η Ρεάλ έδωσε Γκέρεμι (αργότερα στη Λάρισα), Ιβάν Κάμπο και Ραούλ Μπράβο (του Ολυμπιακού) σε Μίντλεσμπρο, Μπόλτον και Λιντς αντίστοιχα, ενώ έφυγε ο Σάβιο για τη Μπορντό και ο Μπάλιτς για τη Γαλατασαράι.
 
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ  
O Τσίριτς  από την ΑΕΚ
 
Στο ξεκίνημά του,  δίπλα στον Ραμόν Μαρτίνεθ, στη Βαγιαδολίδ το καλοκαίρι του '99 έδωσαν τον Ζούλιο Σέζαρ (πολύ αργότερα στον Ολυμπιακό) στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήραν τον Λουίς Γκαρσία (δέκα χρόνια μετά ήρθε στον ΠΑΟ) από την Μπάρτσα Β' και τον Γκάμπριελ Χάιντσε από τη Σπόρτινγκ. Ανοιξε την αγορά της Ιαπωνίας με τον αρχισκόρερ της Γιοκοχάμα Μαρίνος, Σότζι Τζο και δοκίμασε τον Παραγουανό Χόρχε Μπρίτες (πρόπερσι στις Σέρρες). Την επόμενη χρονιά αποκτήθηκε ο Ντράγκαν Τσίριτς από την ΑΕΚ, ενώ το 2001 πούλησαν τον Χάιντσε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και τον Γαρθία Κάλβο στη Ρεάλ. Εκείνο τον Γενάρη ανέβηκε από τη δεύτερη ομάδα στην πρώτη ο Οσκαρ Γκονθάλεθ (το 2008 στον Ολυμπιακό).
 
Ο Πάμπλο Γκαρσία στη «Βασίλισσα»
 
Τον Οκτώβρη του 2003 πήγε στην ομάδα της Παμπλόνα όπου έκανε και τη μεγάλη καριέρα. Βρήκε εκεί τον Πάμπλο Γκαρσία (του ΠΑΟΚ -φωτό) και τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει πίσω τον Πάμπλο Κοντρέρας από τη Θέλτα.
 
Το 2004 όταν όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Σάβο Μιλόσεβιτς, εκείνος τον πήρε στην Οσασούνα και την οδήγησαν σε μια από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας της. Το ίδιο καλοκαίρι άφησε τον Μπακαγιόκο για την Ιστρ (στην Οσασούνα ο πρώην φορ Λάρισας, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ και νυν του Ολυμπιακού Βόλου έπαιξε 26 παιχνίδια και είχε 4 γκολ). Το 2005 έκλεισε τον Μπερνάντο Ρομέο από το Αμβούργο νικώντας τον Παναθηναϊκό που επίσης διεκδικούσε τον Αργεντινό φορ. Εδωσε τον Πάμπλο Γκαρσία στη Ρεάλ αντί 2,5 εκατ. ευρώ (τα άλλα 2,5 τα πήρε η Μίλαν όπου άνηκε το 50% του Ουρουγουανού). Το 2006 ανακάλυψε τον Τζαβάντ Νεκουνάμ στη Σαρζάχ του Ιράν, ανέβασε από τη Β' ομάδα τον Γιόν Ερίθε (πέρυσι στην Κέρκυρα) μαζί με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα που τον πούλησε αντί 4 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ. Πήρε τον Χουανφράν που τον έμαθε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και τον αξιοποίησε τόσο στους «ροχίγιος» ώστε τώρα ο 27χρονος άσος και μεταγραφή να κάνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να είναι τώρα το βασικό αριστερό μπακ της Εθνικής Ισπανίας. Οι επαφές με τη Ρεάλ του έδωσαν το δικαίωμα να πάρει δανεικό τον Σολδάδο, τον Πορτίγιο (ο δεύτερος δεν του βγήκε) και τον Χάβι Γαρθία (τώρα στη Μαντ. Σίτι). Το 2008 «ανέστησε» τον Βάλτερ Πανδιάνι (τελειωμένος από την Εσπανιόλ) και τον Πλάσιλ από τη Μονακό. Οταν δεν προχώρησε του Εθκέρο στον Ολυμπιακό με τον ερχομό του Βαλβέρδε το 2008, τον πήρε στην Οσασούνα, κάτι που έγινε και με τον Καμούνιας από την Ουέλβα. Τον Γενάρη του 2010 έδωσε δανεικό τον Χουάν Σόλα στον Λεβαδειακό.
 
 
ΤΕΝΕΡΙΦΗ
 
Πήγε τα Χριστούγεννα του 2010. Πήρε τον Κίκο Ρατόν που είχε περάσει από τον Ηρακλή και έδιωξε τον Μίκελ Αλόνσο (αδελφό του Τσάμπι της Ρεάλ), ο οποίος το 2008 είχε δοκιμαστεί ανεπιτυχώς από τον Ολυμπιακό στις πρώτες μέρες του Βαλβέρδε.
 
ΕΠΙΣΗΣ...
➜Εχει πολύ καλή σχέση με τον Μεξικανό τεχνικό Χαβιέρ Αγκίρε, με τον οποίο πήγαν ψηλά την Οσασούνα την τετραετία 2002-2006.
 
➜Εδεσε με τον «Κούκο» Θιγάντα (συμπαίκτη και φίλο του Βαλβέρδε) και τον στήριξε στην τεχνική ηγεσία, ανεβάζοντάς τον από την εφηβική ομάδα στην πρώτη.
 
➜Tον Μάιο του 2010 ήταν κοντά στην επιστροφή του στη Βαγιαδολίδ,
αλλά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.
 
➜Λατρεύει το αργεντίνικο ποδόσφαιρο και αυτή η χώρα θεωρείται η ειδικότητά του στα μεταγραφικά. 
 
➜Η αγορά του Ιράν μπορεί να του βγήκε με τον Νεκουνάμ, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Μασούντ.
 
➜Στις μεταγραφικές... πατάτες του, όπως ο ίδιος έχει αναγνωρίσει, συγκαταλέγονται οι Μεδίνα, Τιάγκο Γκόμες, Εθκέρο και ο Ελβετός Μαργκαϊράζ.

Πηγή: sday.gr