Γράφει ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος.

Μάταια. Ο δικός μας αντιμετώπισε με χαμόγελο την ασφυκτική πίεση παραχωρώντας το ελάχιστο που θα μπορούσε να παραχωρήσει λόγω του φιλικού της αναμέτρησης.

Δυσανασχέτησαν όταν άκουσαν τον Πορτογάλο να ανακοινώνει τα ... 2/11 της ενδεκάδας οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι αλλά ... ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτο που μας απασχολεί είναι η εμφάνιση της εθνικής ομάδας και το αποτέλεσμα. Να παίξουμε ποδόσφαιρο ανάλογο του ονόματος που έχουμε κτίσει τα τελευταία χρόνια και να αποχωρήσουμε απο τον αγωνιστικό χώρο με ψηλά το κεφάλι. Τίποτα περισσότερο η λιγότερο.

Ωστόσο αν μπούμε στον πειρασμό να πιθανολογήσουμε την αρχική ενδεκάδα θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ότι ο Χολέβας και ο Καρνέζης είναι οι σίγουροι δια στόματος Φερνάντο και αυτοί μετά απο επίμονες πιέσεις των συναδέλφων. Οι υπόλοιποι 9 του βασικού σχήματος θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και αύριο το απόγευμα. "Θα ήταν άδικο οι ποδοσφαιριστές να πληροφορηθούν την ενδεκάδα απο τρίτους και όχι απο τον ίδιο" υποστήριξε ο ομοσπονδιακός προπονητής και με χαμόγελο συγκατάβασης έκλεισε το θέμα.

Για τον Φερνάντο Σάντος η έννοια της χαλαρότητας θα πρέπει να είναι άγνωστη. Αντιμετωπίζει το φιλικό με την Ιρλανδία με τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε τα παιχνίδια τόσο της τελικής φάσης του Euro οσο και τα μέχρι στιγμής παιχνίδια της προκριματικής φάσης για τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η απόφαση του Πορτογάλου ήταν η αναμενόμενη. Το αντίθετο θα ήταν...παράλογο.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν το διέπραξε στον φιλικό αγώνα με την Νορβηγία οπότε ποιός ο λόγος να χαλαρώσει στον αγώνα με την Ιρλανδία; Ηταν απόλυτα φυσιολογικό να παραμείνει πιστός στην τακτική της ... σφίγγας και να παραπέμψει το θέμα στις μαντικές ικανότητες των εκπροσώπων των ΜΜΕ που συνοδεύουν την εθνική ομάδα εδώ στο Δουβλίνο και που καλούνται με μεθόδους ... επαγωγικές και όχι μονο να προβλέψουν το βασικό σχήμα της εθνικής στον αυριανό αγώνα.

Καρνέζης, λοιπόν, Χολέβας και με βάση τα όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος την Παρασκευή, Ταχτσίδης οι τρείς σίγουροι. Αν και για τον τελευταίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος γιατί ο Σάντος δεν το ανέφερε ρητώς και κατηγορηματικώς απλά αφησε να εννοηθεί οτι πρόθεση του είναι να δώσει χρόνο στο νεαρό μέσο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν μπορεί να υπολογίζει στο ταλέντο του.

Εκείνο που κατέστησε σαφές ο Φερνάντο είναι ότι θα ξεκινήσουν οι παίχτες του βασικού κορμού γιατί στόχος, όπως είπε, είναι η νίκη και στην πορεία αν το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν όσο γίνεται περσσότεροι απο τους "ρουκιδες". Δεν αποκλείεται για κάποιο διάστημα να χρησιμοποιηθουν όλοι αφου οι αλλαγές δεν είναι και λίγες. Εξι τον αριθμό αν δεν κάνω λάθος.

Ο Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος, ο Τοροσίδης, ο Τζιώλης, ο Φορτούνης και ο Σαμαράς ως παίχτες του βασικού κορμού παιρνουν τη φανέλλα του βασικού. Το σύνολο εννέα. Και απομένουν δυο θέσεις. Βασικοί διεκδικητές ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης και ο Μήτρογλου με τον τελευταίο να έχει επιδοθεί τελευταία σε ένα ανηλεές "παστέλωμα" των αντίπαλων εστιών. Το θέμα, βέβαια, ειναι ότι τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Κλάους δεν υπολείπονται του Κώστα στα "παστέλωμα" οπότε...

Θα πρέπει να περιμένουμε τον Φερνάντο να μοιράσει τις φανέλες στα αποδυτήρια του "Aviva Stadium" λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Εκπληκτικής ωραιότερας το ανακαινισμένο εθνικό Στάδιο του Δουβλίνου. Κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής που σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνο του παρελθόντος όπου η εθνική μας ομάδα με γκολ του Λάκη είχε νικήσει τους Ιρλανδούς με 1-0.

Α, να μην το ξεχάσω. Η Ιρλανδία θα ξεκινήσει με τους Γουεστγουντ κάτω απο τα δοκάρια, τον Κόλεμαν δεξιά και τον Γουόρντ αριστερά στα πλάγια, τον Οσέϊ και τον Κλάρκ στο κέντρο της άμυνας, τον Μπρέντ δεξιά στα χαφ, τον Μακέϊν αριστερά, κεντρικούς τον Γουϊλαν και τον Μακάρθι και στην επίθεση τον Κοξ και τον Λόνγκ. -

Πηγή: pamesports.gr