Στη συνέχεια των άρθρων του Pierre Neuville για το πως μπορείτε να προκριθείτε στα μεγάλα live events μέσα από τα online προκριματικά, βρίσκεται και το σημερινό άρθρο, το πέμπτο κατά σειρά.
Σε αυτό ο Pierre Neuville μας δίνει οδηγίες για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το stack μας και όχι το pot. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επιζήσουμε στο bubble. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι φυσικά το πακέτο για ένα live event.
Παράδειγμα 1:
Έχουμε 150.000 μάρκες και ο παίκτης Β έχει 100.000. Οι παίκτες Γ και Δ έχουν από 37.000.
Είμαστε στο bubble και οι υπόλοιποι 5 παίκτες έχουν 25.000. Οι πιθανότητες πρόκρισης για εμάς είναι μεγάλες, πλησιάζουν το 99%. Έτσι λοιπόν πρέπει να καθήσουμε πίσω και να αφήσουμε τους υπόλοιπους παίκτες να αποκλειστούν μεταξύ τους.
Παρτίδα 1: Έχουμε Α-Α και ο παίκτης Β μπαίνει all in.
Με τους Α-Α είμαστε μπροστά περίπου 80% με οποιοδήποτε άλλο φύλλο. Όμως αν χασουμε το pot θα πέσουμε στις 50.000 μάρκες. Με άλλα λόγια θα είμαστε στο average.
Σε πρώτη φάση κάποιος θα πει πως είναι γελοίο να πετάξουμε Α-Α εδώ. Κάποιοι παίκτες ίσως να μην το σκεφτούν καθόλου.
Αν όμως πετάξουμε εδώ τους άσσους μας συνεχίζουμε να έχουμε 99% πιθανότητες πρόκρισης.
Πετάξτε λοιπόν το φύλλο σας και μην το μετανιώσετε ποτέ.
Γιατί;
Γιατί ένα call θα βοηθήσει τους αντιπάλους σας σε κάθε περίπτωση. Αν χάσετε 20% των παρτίδων με Α-Α, που είναι φυσιολογικό, ίσως χάσετε την πρόκριση σας.
Συγχαρητήρια- Κάνατε μία εκπληκτική βελτίωση στο παιχνίδι σας.
Αν δεν σκεφτείτε ποτέ να πετάξετε τους Κ-Κ ή τους Α-Α σας τότε θα κάνετε ένα μεγάλο άλμα βελτίωσης.
Δεν χάνετε την προκριση σας παίζοντας με 7-7. Τα bad beats υπάρχουν και πρέπει να μάθετε να τα αποφεύγετε σε κάποιες περιπτώσεις.
Από τη στιγμή που στο μυαλό σας το έχετε σκεφτεί πως μπορείτε να πετάξετε Α-Α χωρίς να το μετανιώσετε, ανάλογα πάντα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, δεν θα έχετε πρόβλημα να πετάξετε οποιοδήποτε άλλο φύλλο preflop.
Δεν θα είστε ερωτευμένοι πλέον με το Α-Κ, Α-Q και άλλα τέτοια φύλλα που μπορούν να σας φέρουν μπελάδες.
Πιθανότατα το 99.9% των παικτών θα κάνουν call με Α-Α χωρίς σκέψη, εσείς όμως πρέπει να σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε από έναν προκριματικό.
Από την άλλη το ρίσκο είναι απαραίτητο κάποιες φορές.
Ένα ακόμα παράδειγμα.
Είμαστε shortstack και έχουμε 10.000 μάρκες, κρατάμε J-10 και το board έχει ανοίγει 2-4-6-K-T.
Το pot έχει 9.000 και ο αντίπαλος ποντάρει 4.000 μάρκες ενώ έχει πίσω του 25.000. Εσείς σκέφτεστε πως υπάρχει 50% πιθανότητες να θέλει ο αντίπαλος να πάρει το pot με A-Q.
Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μικρές, αν πάτε πάσο μένετε στις 10.000.
Αν έχετε 10-15% πιθανότητα να πάρετε το πακέτο και ρισκάρετε 4.000 για να πάρετε το pot που θα αυξήσει το ποσοστό αυτό τότε αξίζει να πάρετε το ρίσκο.
Με το να χάσετε αυτή την παρτίδα δεν αλλάζει και πολλά, όμως το να την κερδίσετε έχει πολλά πλεονεκτήματα για εσάς.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις μπλόφες.
Το ίδιο παράδειγμα ισχύει αν κάνετε και εσείς κάποια μπλόφα.
Είναι θεμιτό να θέλετε να μπλοφάρετε και εσείς, αν το pot που θα κερδίσετε θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης και αντίστροφα το ποσοστό του stack σας που θα ρισκάρετε δεν είναι μεγάλο.
Αυτό έχει σε πλήρη αντίθεση με τις μπλόφες από το button που ρισκάρουμε όλο μας το stack μπαίνοντας all in.
Δεν θα κάνετε μία κίνηση που θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλο σας το stack.
Πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε πως δεν αξίζει να παίρνετε ένα ρίσκο που θα σας φέρει από την μεγάλη πιθανότητα πρόκρισης στο raill χωρίς το πολυπόθητο πακέτο.
ΠΗΓΗ: Pokerlobbygr.com