Και όμως κινείται! Ο Παναθηναϊκός έπειτα από δέκα παιχνίδια προβληματικής αγωνιστικής παρουσίας (με άκρως αρνητικό απολογισμό 3 νικών, 2 ισοπαλιών και 5 ηττών και παθητικού 14 γκολ) έδωσε σημάδια ζωής και επανήλθε δυναμικά στο παιχνίδι της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Πράσινοι ξύπνησαν από τον βαθύ λήθαργο στον οποίο είχαν πέσει έπειτα από την ήττα (2-1) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 19 Φεβρουαρίου και με την άνετη νίκη (3-0) που πέτυχαν επί του εφετινού «κακού δαίμονά» τους Ολυμπιακού Βόλου (είχε επικρατήσει και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων) πλέον κρατούν οι ίδιοι την τύχη στα χέρια τους.
Με ισάριθμες νίκες στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και την ΑΕΚ εκτός έδρας αλλά δίχως παρουσία οπαδών (λόγω τιμωρίας), ο Παναθηναϊκός έστω και την ύστατη ώρα θα εξασφαλίσει το… πάσο για την θερινή περιπέτεια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, θα σώσει τα προσχήματα και (βεβαίως) θα γλιτώσει το απόλυτο κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με την καλή απόδοσή τους στο ματς της Τετάρτης (18/05) απέδειξαν ότι δεν έχουν ξεχάσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα τα σημάδια βελτίωσης που παρουσίασαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπ. Βόλου (πιθανώς) θα επιδράσουν θετικά και στον ψυχολογικό τομέα, όπου το προηγούμενο διάστημα ήταν φανερό πως οι Πράσινοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα.
Κατά κύριο λόγο όμως η αγωνιστική ανάκαμψη που παρουσίασε το Τριφύλλι σε αρκετούς τομείς κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών, δίνει (ξανά) στους Πράσινους αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Τα βασικά σημάδια βελτίωσης του Παναθηναϊκού συγκριτικά με προηγούμενους αγώνες ήταν τα ακόλουθα:
1) Πλουραλισμός στην ανάπτυξη από τον κεντρικό άξονα και τις πτέρυγες με συνεισφορά και των πλάγιων μπακ που ανέβαιναν συχνά στην επίθεση (Βύντρα, Σπυρόπουλος).
2) Καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρμονική συνεργασία των μέσων (Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης) με τους πλάγιους χαφ εξτρέμ (Λέτο, Γκαρσία).
3) Ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης, εφαρμογή ενός συγκεκριμένου αγωνιστικού πλάνου και παιχνίδι με την μπάλα κάτω (με κύριο αποδέκτη τον Σισέ) και όχι με «τυφλά» γεμίσματα-σέντρες στην άμυνα του αντιπάλου.
4) Περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη διάθεση και μαχητικότητα.
5) Ομαδικό πνεύμα, αλληλοκάλυψη και συνεργασία μεταξύ των παικτών.
6) Μεγαλύτερη τακτική συνοχή και μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των τριών γραμμών (άμυνα, κέντρο, επίθεση).
Πηγή: tovima.gr