Δεν είσαι Ολυμπιακός π.χ., ούτε Παναθηναϊκός που η απόλυση του προπονητή θα περάσει στο ντόκου. Σα να μην έγινε.
Έπαθε κάτι η ΑΕΚ που καθάρισε τον Δέλλα; Απεναντίας, η ομάδα πάει καλύτερα, μαζεύει τα βαθμουλάκια της. Έδιωξε τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός και το πήρε κανονικά το πρωτάθλημα πάλι. Δεν ανανέωσε με τον Περέιρα, που δεν τον είχε πάρει για λίγους μήνες και μ' άλλον προπονητή το ξαναπαίρνει.
Το ίδιο και ο Κόκκαλης. Έδιωχνε προπονητές στη διάρκεια της σαιζόν, κάποιες φορές και δύο προπονητές στην ίδια σαιζόν, άλλα το πρωτάθλημα δεν το έχανε. Το είδαμε και στον Παναθηναϊκό, με την απομάκρυνση του Αναστασίου. Δεν θα πεις ότι η ομάδα πάει χειρώτερα με τον Στραματσόνι.
Ο ΠΑΟΚ και με τον Ιβάν Σαββίδη, τον επενδυτή, δεν μπορεί να βγάλει ένα πρωτάθλημα με τον ίδιον προπονητή. Μιλάνε τα γεγονότα. Και τα γεγονότα απαιτούν σοβαρή κουβέντα. Ευχάριστα τα αστειάκια, οι σαχλαμαρίτσες, κάποιους τους ξεκουράζουν, τους χαλαρώνουν, όμως μόνον με τις μαλακίες δεν πας μπροστά.
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν την έχει πάρει σοβαρά τη δουλειά. Πιθανόν να μην τον «φτιάχνει» η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Μιλάνε τα γεγονότα. Το ότι για πλάκα αλλάζει στελέχη, συνεργάτες του στην ΠΑΕ, αλλά και προπονητή.
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι το αφεντικό του ΠΑΟΚ δεν κάνει σωστές επιλογές. Το άλλο ότι ο ίδιος δεν θέλει σχέσεις ουσίας και παραγωγικότητας με τους ανθρώπους που επιλέγει.
Να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Το μαγαζί ΠΑΟΚ, η επιχείρηση ΠΑΟΚ ξεκινάει απ' αυτόν που έχει το γενικό πρόσταγμα. Αφού ο ίδιος ο Σαββίδης γι' αυτόν και για εκείνον το λόγο δεν εμπλέκεται στην καθημερινότητα της ανώνυμης εταιρείας ΠΑΟΚ, θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Κατάλληλο, όχι μονάχα σαν προσωπική αξία, αλλά εκείνον με τον οποίο μπορεί να συνεννοείται ο ίδιος.
Τώρα θα μου πεις ότι παίζει το άλλο. Να μη μπορεί άνθρωπος να συνεννοηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη. Οπότε την πληρώνει ο ΠΑΟΚ. Όπως την πληρώνει όταν είναι φευγάτος ο κάθε προπονητής επί Σαββίδη.
Είπαμε. Μιλάνε τα γεγονότα. Πρώτη σαιζόν Σαββίδη και 2013 τέλος ο Γιώργος Δώνης. Δεύτερη σαιζόν 2014 και τέλος ο Χουμπ Στέφενς. Το 2015 απολύθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης και φέτος ο Ιγκόρ Τούντωρ. Και οι τέσσερις προπονητές στα 4 χρόνια του Σαββίδη έφυγαν από Μάρτιο.
Δεν ήταν χαστούκι η απόλυση του Τούντωρ. Το παλληκάρι είχε προετοιμαστεί για τη λυπητερή. Για να μη σου πω ότι ήθελε να φύγει μια ώρα αρχύτερα από τον ΠΑΟΚ. Η συνέχεια ήταν ένα μαρτύριο γι' αυτόν.
Ο Τούντωρ, όπως παραδέχεται ο ίδιος, όπως εκμυστηρεύθηκε στους δικούς του, πήρε ένα μάθημα ζωής στον ΠΑΟΚ. Ένα μάθημα επαγγελματικής καριέρας. Δεν είναι ψώνιο ο Κροάτης, να μην αντιλαμβάνεται ότι απέτυχε. Ότι χρειάζεται να μάθει κι άλλα ως προπονητής. Ότι η θητεία του στον ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος. Τα βιώματά του στον ΠΑΟΚ συνεχώς τα φέρνει στη σκέψη του και τα «ζυμώνει» και βλέπει τις αδυναμίες του, την προπονητική του ανωριμότητα, τα περιθώρια βελτίωσής του.
Έδωσε όρκο στον εαυτό του ο Τούντωρ. Θέλει να ρεφάρει την αποτυχία του στον ΠΑΟΚ με μια δεύτερη παρουσία, πετυχημένη αυτή. Στόχος του Κροάτη αύριο μεθαύριο να «υποχρεώσει» τον ΠΑΟΚ να τον ξανακαλέσει. Να του ξαναδώσει την ευκαιρία, αφού πρώτα ο ίδιος ο Τούντωρ σ' άλλες ομάδες δείξει ότι είναι πράγματι εξελίξιμος προπονητής.
Ποιά είναι η σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, στο apodytiriakias.gr