Oι Πηλαδάκης και Θεοδωρίδης φωνάζουν να μην επικυρωθεί στο σημερινό συμβούλιο η βαθμολογία. Και πολύ καλά κάνουν. Αν, σου λέει, ρίξει κατηγορία ο αθλητικός δικαστής Καβάλα και Βόλο, θα τη σκαπουλάρουμε εμείς.
Αν όμως επικυρωθεί η βαθμολογία, ανεβαίνουν άλλοι δύο από τη Football League. Είναι κι αυτές οι επιμέρους μάχες σε ό,τι έχει να κάνει με το μέγα σκάνδαλο. Κι ήταν λογικό Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Μαρινάκη ώστε να φύγει από την προεδρία της Super League. Οταν είσαι στη λίστα των κατηγορουμένων, όταν σου έχει απαγορευτεί η έξοδος από την Ελλάδα, προκύπτει θέμα ηθικής τάξεως. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι δεδομένο, αλλά όπως είπε κι ο Μπιτσαξής «η πολιτεία για να μπορεί να συνομιλεί με πρόσωπα που βρίσκονται σε θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου πρέπει να μην είναι κατηγορούμενοι και θα ήταν καλύτερα να παραιτηθούν».
Ο Βαγγέλης, όμως, ακλόνητος. «Αλλες δύο φορές έκαναν πρόταση μομφής και τις δύο έφαγαν τα μούτρα τους» έλεγαν στον Πειραιά. Κι έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τα ντεσού της ψηφοφορίας για την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της Super League στο ΔΣ της ΕΠΟ. Δέκα στους δεκαοκτώ είχε πάρει: Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός Πειραιώς, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, Ηρακλής και ΠΑΟΚ τον είχαν ψηφίσει.
Με τον ΠΑΟΚ, που ήταν απών στη ψηφοφορία, να διευκρινίζει ότι, αφού τη θέση στην ΕΠΟ μέσω του Θανάση Κανελλόπουλου την είχε ο Ολυμπιακός Βόλου, πρέπει να τη διατηρήσει με οποιονδήποτε άλλον εκπρόσωπό του. Ετσι ή αλλιώς όμως Μπέο είχε ψηφίσει κι ο ΠΑΟΚ. Θα μου πείτε τώρα ότι όσοι ψήφιζαν τότε δεν ήξεραν τι έγραφε ταυτόχρονα εκείνη την εποχή ο κοριός της ΕΥΠ. Ηξεραν τις εμφανείς δραστηριότητες του Μπέου. Οχι τις αφανείς. Τις εκτίμησαν και τον επέλεξαν για εκπρόσωπό τους.
Ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του
ΣΕ μια αγωνιστική σεζόν που έχει γίνει της πουτάνας το μαγκάλι εύλογο είναι οι απέναντι να περάσουνε στην αντεπίθεση. Ακόμα στάζει το αίμα από τη σφαγή του Παναθηναϊκού στο 1-2 στο Καραϊσκάκη.
Ο Αδαμίδης στις συνεδριάσεις της Super League είχε φάει τόνους μπινελίκια. Ποια είναι η πλάκα όμως; Οι απέναντι, που λέγαμε, μετράνε τα κουκιά και δεν τους βγαίνουνε. Από το Σαββατοκύριακο δηλαδή που άρχισε η σχετική προεργασία. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι έτσι. Οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές που παρασύρουν τους πάντες και τα πάντα. Συμμαχίες, μπλοκ, παρατάξεις διαλύονται μέσα σε πέντε λεπτά. Κανένας δεν αγάπησε κανέναν στο ποδόσφαιρο. Ούτε φιλίες υπήρξαν ποτέ. Μόνο αμοιβαία συμφέροντα. Κι όταν αυτά παύουν να ισχύουν τελειώνουν όλα. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή γενικότερα, όλοι τρέχουν πίσω και δίπλα από τον δυνατό. Κάποιες συνομιλίες που έχουν βγει στη φόρα είναι ενδεικτικές. Τώρα όμως που ξηλώθηκε το πουλόβερ ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του.
Ο,τι υπήρχε μέχρι χθες στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Ολα είναι στον αέρα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είναι διαμορφωμένο το τοπίο ύστερα από τρεις μήνες. Ποιος θα είναι πρόεδρος στην ΕΠΟ, ποιος θα είναι πρόεδρος στη Super League, ποιοι θα είναι στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ποιες ομάδες θα παίζουνε στη Super League. Κακώς, λοιπόν, γίνονται υπολογισμοί με βάση τα παλιά δεδομένα. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και πολύ περισσότερο όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ακόμα είναι νωρίς. Η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League θα είναι ένα μικρό πρώτο δείγμα. Τα πολλά και τα σημαντικά έπονται. Χαίρετε.
Τα τρία πρόσωπα
ΑΝ λοιπόν, όπως είπαμε, οι κακοί είναι στη ΓΑΔΑ και στο φάκελο της δικογραφίας, ποιοι είναι οι καλοί στο ποδόσφαιρο; Δύσκολο να βάλεις το χέρι σου στο Ευαγγέλιο. Κοιτώντας όμως σε βάθος χρόνου, μπορείς να κάνεις κάποιες εκτιμήσεις. Υπάρχουν λοιπόν τρία πρόσωπα. Και κατά σύμπτωση και τα τρία είναι εκτός ποδοσφαίρου. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν φύγει από το χώρο. Ενας σε μια μεγάλη ομάδα. Μπορείς να πεις λοιπόν μετά βεβαιότητας ότι δεν έχει καμία σχέση με το παρασκήνιο ο Πέτρος Κόκκαλης. Ηταν πέρα και έξω από κάθε τέτοια διαδικασία. Ακόμα και στην παντοδυναμία της «παράγκας» δεν ήθελε να ξέρει και ν' ακούει τίποτα. Το παρασκήνιο ήταν έξω από τη λογική και τη φιλοσοφία του. Το ίδιο μπορείς να πεις και για τον Ντέμη Νικολαΐδη. Καμία απολύτως σχέση.
Μαύρη πέτρα
ΣΕ τέτοιου είδους θέματα ο Ντέμης ήταν κάθετος. Τα είχε νιώσει στο πετσί του, άλλωστε, επί «παράγκας» ως ποδοσφαιριστής. Ως παράγοντας ποτέ δεν ψάχτηκε σε τέτοιες κατευθύνσεις. Τρίτος, που ήταν μάλιστα και παραμένει μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης ΠΑΕ, ο Τζίγγερ. Ούτε δημιούργησε μηχανισμούς ούτε μπήκε σ' αυτούς ούτε ζήτησε προστασία. Η στάση του ήταν ξεκάθαρη και σε προσωπικό επίπεδο και στους συνεργάτες που επέλεγε.
Σε σημείο μάλιστα η επιλογή του αυτή να τον καθιστά ανίκανο και αποτυχημένο. Να δέχεται ειρωνείες ότι «είναι καλό παιδί και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στο ποδόσφαιρο και να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό». Η διαφορετικότητα του χαρακτήρα του Τζίγγερ είναι και ο πλέον σοβαρός λόγος που δεν μπόρεσε να δέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα κι όταν ήταν πρόεδρος της Super League. Κι αυτός είναι ο λόγος που έχει ρίξει μαύρη πέτρα και δεν θέλει ούτε να ακούει και για τον Παναθηναϊκό και για το ποδόσφαιρο.
Περί εντιμότητας
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στον Ηρακλή ότι η ομάδα τους δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων. Μέχρι εκεί... έτσι είναι κι οφείλεις να το δεχτείς. Εστω αν είχανε ψηφίσει τον Μπέο για εκπρόσωπό τους στην ΕΠΟ. Μέχρι να γίνει, όμως, το «μπαμ» μιλάγανε με τον Ψωμιάδη να διαλυθεί η Καβάλα για να μπορέσει να παίξει στη θέση της στη Super League ο Ηρακλής. Και βάζω στην άκρη τον Ψωμιάδη. Από πού κι ως πού κάποιος που είναι έντιμος και ηθικός πάει να διαλύσει μια ομάδα για να σώσει τη δικιά του;
Αν ζούσε ο Ανδρέας, δεν θα άφηνε το ΔΝΤ να μπει στη χώρα.
-Δήμητρα Λιάνη
Μήπως τώρα είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να επιστρέψει ο Βγενόπουλος στον Παναθηναϊκό;
Πηγή: sentragoal