Αν ήμουν μέσα στην αίθουσα όταν μίλαγε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενδεχόμενα να έβαζα τα κλάματα. Ο λόγος του απερχόμενου προέδρου της Σούπερλιγκ, προς τα άλλα μέλη του συνεταιρισμού, ήταν πράγματι συγκινητικός. Ο λιτός και επιγραμματικός τίτλος, τα έλεγε όλα: "Ενότητα ενάντια στην ισοπέδωση".
Ας δούμε όμως τα κυριότερα αποσπάσματα: "Είναι ώρα σήμερα να πούμε κάποια πράγματα με τ' όνομά τους... Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς... Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε, ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δέχεται μια επίθεση, η οποία κατά καιρούς, γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους, που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν.
Η κάθαρση πρέπει να γίνει ουσιαστικά, με σεβασμό στους νόμους και προπάντων τίμια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους, να παριστάνουν τους τιμητές, με αοριστολογίες... Πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική και σε βάθος κάθαρση. Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σ' αυτές τις ενέργειες με την συνεργασία της πολιτείας".
Είναι προφανές ότι ο Β. Μαρινάκης νομίζει, ότι ψιχαλίζει. Ούτε τις βροντές ακούει, ούτε τις αστραπές βλέπει, ούτε τα νερά που τρέχουν ποτάμια κι έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Από ποιους δέχεται επίθεση το ποδόσφαιρο; Από τους επιτελείς της ΟΥΕΦΑ που είχαν το θράσος να στέλνουν φακέλους με 41 ύποπτα παιχνίδια και την αναίδεια να καταθέσουν ενόρκως στην Κ. Παπανδρέου; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να χειραγωγήσουν το ποδόσφαιρο; Οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν επιληφθεί; Προφανώς όχι. Οι πολιτικοί; Στη συνέχεια ο Β. Μαρινάκης επιζητά τη συνεργασία τους.
Σχετικά με τους "κάποιους που παριστάνουν τους τιμητές των με αοριστολογίες", είναι εμφανές ότι φωτογραφίζει τον Αλέξη Κούγια. Να δεχτώ ότι ο Κούγιας, κάποιες φορές υπερβάλει. Δεν έφτιαξε όμως αυτός τους διαλόγους που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία. Κάποιοι μιλάνε και κάποιοι ακούνε αβίαστα. Να σημειώσω, ότι ο Β. Μαρινάκης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη δικαιοσύνη. Στην τακτική που έχει αναλάβει το ποινικό μέρος και στην αθλητική που έχει ήδη επιληφθεί για ομάδες και για παράγοντες. Ούτε αυτό το κλασικό που λένε όλοι σε ανάλογες περιπτώσεις "έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη", δεν είπε. Έστω για τα μάτια του κόσμου.
Όπως είναι κακό το μαύρο σ' αυτές τις περιπτώσεις, εξίσου είναι κακό και το άσπρο. Σαφώς και όσοι αναφέρονται στις σελίδες της δικογραφίας θα περάσουν από το γραφείο του Ανακριτή κ. Κασσίμη,δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι. Είναι εξίσου δεδομένο όμως, πως μια τέτοια υπόθεση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται σαν επίθεση κάποιων συμφερόντων που θέλουν να χειραγωγήσουν ποδόσφαιρο. Άλλα θα περίμενε ν' ακούσει κάποιος από τον πρόεδρο της Σούπερλιγκα. Αν όμως δεν υπάρχει ψήγμα αναφοράς και αυτοκριτικής για τα επεισόδια που σημάδεψαν την περσινή περίοδο, θα άγγιζε επί της ουσίας, ένα καυτό θέμα όπως τα στημένα;
Όσο τώρα για την ενότητα που επικαλέστηκε και ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από τα μέλη του συνεταιρισμού, υπάρχει ένα τυπικό πρόβλημα. Ούτε όλοι μιλάνε στις κασέτες, ούτε όλοι ακούνε. Κάποιοι είναι πρωταγωνιστές σ' αυτό το έργο, κάποιοι κομπάρσοι και κάποιοι άλλοι εντελώς εκτός κόλπου. Πως είναι δυνατόν, να έχουν τις ίδιες θέσεις και τα ίδια συμφέροντα. Αναμενόμενη λοιπόν η αντίδραση του Παναθηναϊκού έστω και διαμέσων κύκλων.
Πηγή: Sport24.gr