Αναλυτικά το άρθρο του:

Οι πρώτες στιγμές μετά την παραίτηση του Έκτορ Κούπερ γεννά ένα σωρό ερωτήματα που είναι δύσκολο να λάβουν ασφαλείς απαντήσεις. Για τους περισσότερους –ίσως- οπαδούς του Άρη η διοίκηση και ίσως ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης είναι οι υπεύθυνοι για την αποχώρηση του Αργεντίνου που έφερε τον τίτλο του σημαντικότερου τεχνικού που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα.

Οι άγνωστες πτυχές μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Κούπερ και τη διοίκηση αυτής της ομάδας θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και έχω την εντύπωση ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να εκμαιεύσουμε έστω και λίγες από αυτές. Πάντως, αν και έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες από την παραίτηση του Κούπερ, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ήταν μια συζήτηση (περί παραίτησης) την οποία άνοιξε ο ίδιος πριν από μερικές μέρες.

Όπως άλλωστε ο ίδιος ήταν που αξίωσε τριπλάσιες αποδοχές για την επόμενη σεζόν όσο συζητήθηκε η ανανένωση της συνεργασίας του. Το κακό είναι ότι η διοίκηση και ο ίδιος ο Κούπερ άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημεία επαφής, αντί να μας πουν ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις του Αργεντίνου θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν από το ταμείο μιας ισπανικής ομάδας και μάλιστα μιας από τις καλές της πριμέρα. Κι όχι βέβαια από τον Άρη που μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να τον εξοφλήσει για τις περσινές του υπηρεσίες. Οι μαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, πέρα από εκείνες τις κολακευτικές μνείες για τη συνεργασία τους, επικεντρώνουν σε έναν άνθρωπο που είχε κολλήσει σε μια αποκλειστικά μέθοδο ανάπτυξης η οποία δεν απέδιδε όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσο για τις επιτυχίες στην Ευρώπη, τις αποδίδουν στην ατομική τους απόδοση και υπερπροσπάθεια και λιγότερα στην καθοδήγηση του Κούπερ.

Επίσης, η διένεξη σε μεταγραφικά θέματα ήταν προφανής και αυτό που διαπίστωνε κανείς ακόμη κι αν δεν είναι από όλους εμάς που κάνουμε ρεπορτάζ, αλλά, κάποιος που διαβάζει και καταγράφει τις εξελίξεις, θα διαπίστωσε ότι: Η επιθυμία του Κούπερ για την απόκτηση του Εντού ύταν αποδεκτή από τον Άρη, αλλά, ο Αργεντίνος δεν είχε προβλέψει ότι η Ιντερνασιονάλ θα αξίωνε χρήματα και οτι ο Βραζιλιάνος, παλιός γνωστός του από τη Μπέτις δεν είναι ελεύθερος. Επίσης, στην περίπτωση του Καλίτσκι, του Αργεντίνου μεσοαμυντικού, ίσχυε κάτι ανάλογο και ποτέ δεν ήταν ελεύθερος παρά τις εκτιμήσεις του Κούπερ που κατέυθυνε τον Άρη στην απόκτησή του. Μέχρι και τα εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη είχαν σταλεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Και ενώ τον περιμέναμε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, τελικά η ομάδα ζήτησε –όπως ήταν λογικό- χρήματα και η μεταγραφή σκάλωσε. Οι επιλογές του Κούπερ κρίθηκαν ασύμφορες από τη διοίκηση και έμειναν στάσιμες για να γίνουν η αφορμή που θα στο διαζύγιο. Πίσω από αυτές, τα αίτια της λήξης στη συνεργασία των δύο πλευρών περικλείονται στα λίγα παραπάνω που αφορούν σε κατά βάση οικονομικές διαφορές και ίσως στην εικόνα της ομάδας που χάνεται από την ευρωπαϊκή τροχιά αποδίδοντας κάκιστης ποιότητας ποδόσφαιρο. Ο Κούπερ απομυθοποιήθηκε όσο περνούσαν οι αγωνιστικές και δεν άλλαζε τίποτε στο σύστημα που κατέρρεε μπροστά σε αντιπάλους όπως τον Πανιώνιο και την Ξάνθη και μάλιστα μέσα στο Χαριλάου.

Για τους κραδασμούς που θα προκαλέσει, οι μηχανισμοί του Άρη έχουν ενεργοποιηθεί απο μέρες και από νωρίς αύριο το πρωί θα δουλεύουν με διπλοβάρδιες για να τους απορροφήσουν αποτελεσματικά. Ενδεχομένως η άμεση και επαρκής αντικατάσταση με προπονητή και παρουσία νένων προσώπων στο ρόστερ ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να ορθοποδήσει, θα εξομαλύνει την φυσιογνωμία του Άρη. Απαραίτητη διευκρίνιση: Είναι μόλις 11.55 και έχει περάσει μιάμιση ώρα από την παραίτηση του Κούπερ. Αντιλαμβάνεστε ότι τα παραπάνω είναι μερικά μόνον από τα απαραίτητα στοιχεία για να διαμορφώσουμε εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάστασης.

ΠΗΓΗ: sday.gr