Η Εθνική ομάδα καλείται να νικήσει και ουσιαστικά να πετύχει τον πρώτο στόχο: πρόκριση στην επόμενη φάση. Όχι δεν χαμηλώνουμε τον πήχυ για να αποσείσουμε το άγχος από τα παιδιά, αλλά χρόνια τώρα αποτελεί πραγματικότητα ότι νικώντας σε αυτούς τους αγώνες κάνεις το πρώτο βήμα. Γι αυτή την ομάδα η πιθανή επιτυχία θα έχει πολλαπλά οφέλη γι αυτό και είναι μονόδρομος η νίκη σήμερα.

Πετάμε τις πατριωτικές κορώνες στην άκρη, αν και χίλιες φορές να διαχειριζόταν την εξωτερική πολιτική η εθνική από τους πολιτικάντηδες. Άλλωστε δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη διάθεση ο Μπουρούσης ή ο Ζήσης να θυμηθούν ότι ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης τους Περο Άντιτς υποστηρίζει πως είναι Μακεδόνας και να τον αρχίσουν στις γρήγορες. Καταρχάς δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε επιπλέον βάρος σε αυτά τα παιδιά από την στιγμή που, για παράδειγμα, ο βασικός σέντερ των Σκοπιανών ανήκει σε ελληνικό σύλλογο και μάλιστα με έδρα την Μακεδονία. Μιλάμε για τον Γκετσέφσκι του ΠΑΟΚ, οπότε σήμερα θα "φορτιστούμε" επειδή οι συγκεκριμένοι ανιστόρητοι Σλαβοαλβανοί, καπηλεύονται ένα αρχαίο ελληνικό όνομα; Έχουμε άλλες 364 ημέρες να μην...κάνουμε τίποτα.

Τα Σκόπια διαθέτουν επικίνδυνη ομάδα διότι έχει δύο πολύ καλούς γκαρντ(Μάκαλεμπ, Ιλιέφσκι) και τρία ικανά...θηρία, με διαφορετικά στοιχεία, στην ρακέτα(Άντιτς, Γκετσέφσκι, Σαμαρτζίνσκι). Στηρίζεται επιθετικά στο ατομικό ταλέντο και την έκρηξη του Μακάλεμπ ή τα τελειώματα του Γκετσέφσκι και του Άντιτς. Το σουτ τους είναι καλό. Ως εκεί. Άμυνα δεν μπορούν να παίξουν, είναι πολύ αργοί και βεβαίως δεν έχουν πολλές επιλογές.

Κοινώς, αν πάμε την μπάλα από νωρίς στην ρακέτα, τους φθείρουμε και παράλληλα τρέξουμε λελογισμένα θα έχουμε από νωρίς τον πρώτο λόγο. Η Ελλάδα είναι σαφέστατα καλύτερη και μπορεί να περάσει ένα πολύ πετυχημένο απόγευμα.

Ο ταχυδρόμος νούμερο... 2

Είναι το λιγότερο συγκινητικό αυτό που συμβαίνει με τον Κόρεϊ Μαγκέτι και τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος δείχνει πόσο διψάει να δει την ομάδα του να φέρνει πάλι σουπερ σταρ, τουλάχιστον να προσπαθεί.

Μοιάζει πολύ δύσκολο ο παίκτης των Μπόμπκατς να πραγματοποιήσει ακόμα κι επίσημη προπόνηση με τον ΠΑΟΚ, όχι σουτάκια, διότι όση καλή διάθεση κι αν έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ο, μέχρι πριν δύο μήνες συμπαίκτης του στους Μπακς(ο Μαγκέτι ανήκει πια στην Σάρλοτ), Άντριου Μπόγκουτ, αποκάλυψε πού εντοπίζεται το πρόβλημα για μια παρεμφερή μετακίνηση. Ασφαλιστική εταιρεία ενημέρωσε ότι θέλει 500.000 δολάρια το τρίμηνο για να "ασφαλίσει" τα 39 εκατομμύρια δολάρια του τριετούς συμβολαίου του Αυστραλού σέντερ.

Αναλογικά, ο Μαγκέτι έχει διετές συμβόλαιο με αποδοχές 20 εκατομμύρια δολάρια οπότε ...κάντε τα μαθηματικά όπως σίγουρα τα έχουν κάνει στον ΠΑΟΚ.

Ακόμα κι έτσι είναι μια δροσιά, με δόση υπερβολής όπως η επίσκεψη στον...Αρειανό δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για ένα "πακέτο" παρουσίας του Μαγκέτι στην Ελλάδα, πακέτο που δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται το αγωνιστικό κομμάτι υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Θυμίζει λίγο την περίπτωση του ταχυδρόμου νούμερο 2, του Ράντι Ουάιτ από το Λουζιάνα Τεκ ο οποίος ήρθε στην Θεσσαλονίκη το 1989 (νούμερο οκτώ του ντραφτ από το Ντάλας), έκανε 150 κιλά πίεση πάγκου και συνέχισε στο ΝΒΑ. Ωραία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ, τελικό, έφερε το νούμερο 24(από τους Σανς) του ντραφτ εκείνης της σεζόν, τον αμυντικό παουερ φόργουορντ, Άντονι Κουκ.

Πηγή: contra.gr