Ποδόσφαιρο και λογική είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουν. Ειδικά στον Ολυμπιακό, στην εποχή του Κόκκαλη, το παράλογο μεταφραζόταν τις περισσότερες φορές ως λογικό με τον τότε ισχυρό άνδρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να φροντίζει πάντα να αιφνιδιάζει και να προκαλεί ερωτηματικά με τις αποφάσεις. Σε κάποιες αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο, σε κάποιες άλλες άδικο. Όπως και να έχει η λογική γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, και δη του ελληνικού αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Στον Ολυμπιακό το θέμα που απομένει για να ξέρουμε οριστικά πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ του για την τρέχουσα σεζόν είναι αυτό της μια ακόμη μεταγραφής μετά την πώληση του Ριέρα μέσα στο Σεπτέμβρη και μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Αγορά δεν έχει δικαίωμα να κάνει η ομάδα και η λίστα με τους ελεύθερους είναι δεδομένη.
Το βράδυ της Παρασκευής την ώρα που πουλιόταν ο Ριέρα στην Γαλατά ο Ολυμπιακός είχε σπεύσει να μεταφέρει πως δεδομένα θα αποκτηθεί επιθετικός έστω για το ελληνικό πρωτάθλημα και μόνο, καθώς μέχρι τον Ιανουάριο όποιος και να έρθει τώρα δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Μια μεταγραφή δηλαδή ενός ποδοσφαιριστή που είναι ελεύθερος, άρα έχει 3 μήνες στην καλύτερη να προπονηθεί με ομάδα και είναι αμφιβόλου αξίας πλέον.
Δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε καθώς για να είναι ακόμη στις αρχές Σεπτεμβρίου ελεύθερος θα πάει να πει πως κάτι «τρέχει». Αλλιώς κάποια από τις εκατοντάδες ομάδες της Ευρώπης θα είχε βρεθεί να τον αποκτήσει στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Δεν θέλει λοιπόν και πολύ σκέψη ή λογική για να καταλάβει κανείς ότι όποιος ελεύθερος έρθει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου που κλείνει το «παράθυρο» για αυτούς στον Ολυμπιακό και ανέτοιμος θα είναι και κάτι θα «κρύβει» για να μην έχει βρει ομάδα.
Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο Βαλβέρδε όταν ξεπερνώντας το σοκ της πώλησης του Ριέρα τα έβαλε κάτω και τσέκαρε την λίστα των ελεύθερων. Συγκεκριμένη και περιορισμένη λίστα με παίκτες κυρίως μετριότατους που δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από το Ρέντη υπό κανονικές συνθήκες. Βεβαίως υπάρχουν και τρεις-τέσσερις παίκτες που στο παρελθόν ήταν σπουδαία ονόματα με πολύ καλή καριέρα. Νιχάτ, Ασαμόα, Ντιούφ και Ακαλέ.
Κάτω από άλλες συνθήκες η απόκτηση τουλάχιστον των τριών πρώτων από τον Ολυμπιακό θα έμπαινε στην κατηγορία «βόμβας», ειδικά αν αυτή γινόταν 2-3 χρόνια πριν. Ο Νιχάτ είναι αναμφίβολα μεγάλο όνομα. Ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής μέχρι να ξεκινήσουν τα σοβαρά προβλήματα στα πόδια του. Τώρα τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει φθίνουσα πορεία χωρίς σταματημό. Ακόμη και έτσι όμως θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ενισχύσει τον Ολυμπιακό. Πότε όμως; Χωρίς προετοιμασία και με τον φόβο των τραυματισμών να υπάρχει ο Τούρκος θα έμπαινε στην καλύτερη των περιπτώσεων σε κάνα μήνα στην διάθεση του Βαλβέρδε. Όχι για την Ευρώπη βέβαια καθώς δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής αλλά για την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα όμως ο Βαλβέρδε δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως ο Ριέρα ως βασικός αριστερός χαφ που έφυγε θα του λείψει και στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον έχει να υπολογίζει και σε δύο ακόμη παίκτες, τους Χαβίτο και Γκρμπιτς. Παικταράδες δεν είναι, αλλά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ικανοί να προσφέρουν λύσεις στον Ολυμπιακό. Ο Ασαμόα τώρα στα 33 του πλέον έχει μείνει στα αζήτητα στο γερμανικό πρωτάθλημα όπου έκανε την σπουδαία του καριέρα, και ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Τούρκο. Ο Ντιούφ από την άλλη έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έπαιξε πραγματικά μπάλα.
Η λογική λοιπόν στην οποία επιμένει ο Βαλβέρδε λέει πως τώρα κανείς δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις άμεσα στον Ολυμπιακό όπως επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός. Για αυτό και θέλει να πορευτεί ως έχει και τον Ιανουάριο ανάλογα με το πως θα είναι τα πράγματα τότε να πάρει αποφάσεις για σοβαρή και ουσιώδη ενίσχυση της ομάδας και όχι για εντυπωσιασμό. Εκτός και αν προκύψει ο Μόνχε, αν δηλαδή μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου με τους «ερυθρόλευκους» να πέφτουν στην Δ’ Εθνική.
Τότε ο Βαλβέρδε με την απόκτηση του Μόνχε θα έχει στην διάθεση του μια σοβαρή λύση, έτοιμο παίκτη που έχει κάνει προετοιμασία, έχει παίξει αγώνες και είναι στην τελική ενεργός ποδοσφαιριστής. Και καλός ποδοσφαιριστής. Εκτός και αν τελικά η λογική δεν επικρατήσει για άλλη μια φορά στο ποδόσφαιρο...
Πηγή: katimagiko.gr