Αυτό που τολμώ να κρατήσω είναι το γεγονός ότι αυτή η ομάδα απέδειξε ότι αξίζει πολλά. Οχι επειδή πέρασε στη δεύτερη φάση μόνο. Κυρίως επειδή αντέδρασε όπως έπρεπε, με εγωισμό, με περηφάνια και με απόλυτη συγκέντρωση μετά τη «σφαλιάρα» από την ΠΓΔΜ. Νίκησε στα δύο ματς που έπρεπε να νικήσει -και στα δύο βέβαια έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο έτσι όπως ήταν το «μίγμα» στον όμιλο- αλλά κατάφερε να κυριαρχήσει και να πάρει αυτά που ήθελε.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μια ομάδα που βρίσκεται σε... εμβρυακή κατάσταση. Βεβαίως, επιμένω και θα το ξεκαθαρίσω αυτό: χαρακτηρίζω την κατάσταση «εμβρυακή» με την προϋπόθεση ότι έχουμε μπει στη μεταβατική περίοδο και ότι δεν δημιουργήσαμε μια ομάδα... ανάγκης. Αυτό απλώς αναφέρω και κλείνω το σχετικό θέμα.

Πλέον η Εθνική βρίσκεται και με τη... βούλα στο Βίλνιους, στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κατάφερε να πετύχει 4 νίκες σ' έναν όμιλο όπου αποδείχτηκε ότι όλοι μπορεί να κερδίσουν... όλους. Και στην ίδια ακριβώς κατάσταση θα βρεθεί στους «12», καθώς δεν πρόκειται να συναντήσει ομάδες-μεγαθήρια, αλλά μια τριάδα που μόνο «αχτύπητη» δεν είναι. Βεβαίως δεν λες ότι τις... έχεις κιόλας!

Απ' εδώ και πέρα πολλά μπορεί να αλλάξουν με δεδομένο ότι η μεγάλη πίεση έφυγε! Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και η εθνική ομάδα από δω και στο εξής παίζει για να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η ουσία είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μαυροβούνιους και στο πρώτο με τους Κροάτες έδειξε σε όλους μας πόσο καλά, πόσο σωστά και πόσο όμορφα μπορεί να παίξει. Ναι, έχει αδυναμίες. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Ομως διαθέτει και ικανότητες. Οι παίκτες πρέπει να το χαρούν, πρέπει να το απολαύσουν, πρέπει να αποσυμπιεστούν. Καλά τα έχουν πάει μέχρι τώρα και μπορούν να τα πάνε και καλύτερα. Αυτό είναι γεγονός.

Βήμα προς βήμα πήγε μέχρι τώρα η ομάδα κι έτσι πρέπει να συνεχίσει. Οι διεθνείς πάνε στο Βίλνιους... σοφότεροι έπειτα απ' όσα έζησαν στον «εκρηκτικό βαλκανικό όμιλο» και κυρίως αξίζουν τα «μπράβο» και την εμπιστοσύνη μας. Οπως και την κριτική μας βεβαίως όταν παίζουν όπως στο ματς με την ΠΓΔΜ. Το ταξίδι συνεχίζεται... Και η ιστορία εξακολουθεί να γράφεται.

Πηγή: Goal