. Τα άλλα (επίθεση στον Τζίγκερ, νέο "άνοιγμα" στους μετόχους, οικονομική αδυναμία του ιδίου σε σχέση με το 2008) τα είχαμε πληροφορηθεί μέρες πριν, πάνω-κάτω όλοι ήταν υποψιασμένοι ότι θα τα άκουγαν.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα "απόνερα" της συνέντευξης με κυριότερο την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που -προς μεγάλη έκπληξη όλων- δήλωσε ότι στηρίζει τις προτάσεις του "Mr. MIG". Ο Βγενόπουλος γνώριζε το 2008 ότι για να πάρει μαζί του τον κόσμο χρειαζόταν απαραιτήτως δίπλα του την οικογένεια. Στους τελευταίους πιστώνεται η μαγκιά ότι έγιναν σύμβολα χωρίς να χαράξουν επικονωνιακές στρατηγικές (αυτά τα έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που λίγα χρόνια μετά ήρθε αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού), μόνο και μόνο επειδή για δεκαετίες πρόσφεραν στον Α.Ο πάθος, λατρεία και ζήλο.

Στα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας οι Γιαννακόπουλοι μιμήθηκαν τα λάθη της απέναντι πλευράς (με την οποία έφτασαν να συνασπιστούν μετά από χρόνια "φαγωμάρας"), αντιγράφοντας τακτικές που αποδεδειγμένα πρόσφεραν μονάχα περισσότερο νερό στο μύλο της διχόνοιας. Ο Δημήτρης τοποθετήθηκε σωστά, αλλά το κακό έγινε κι άντε τώρα να μαζέψεις από τη μνήμη των φιλάθλων εμπρηστικές τοποθετήσεις και πρωτοσέλιδα.

Είδαμε όλοι πόσο γρήγορα επήλθε απίστευτη φθορά στα πρόσωπά τους, ακόμα κι όταν έθιγαν ζητήματα που είχαν 100% δίκιο, όπως την ασέβεια (έτσι το πήραν τουλάχιστον) προς αυτούς, όταν ο Νικόλας Πατέρας "έστειλε" τον Τεν Κάτε χωρίς να τους ενημερώσει καν. Η "Πράσινη" ξεσπάθωσε κατά του προέδρου σ' εποχή που ο ΠΑΟ πάλευε με νύχια και με δόντια για το νταμπλ. Από τότε ακόμα και αυθόρμητες δηλώσεις των Παύλου-Θανάση (που δεν έχουν το επικοινωνιακό χάρισμα του "Βγενό" και μιλούν πάντα από καρδιάς) φαίνονταν προϊόν οργανωμένου σχεδίου, φέρνοντάς τους οπαδούς σε κατάσταση αμόκ.

Η συγκεκριμένη στρατηγική έδωσε το δικαίωμα σε παράγοντες με μηδαμινή προσφορά (σε σχέση με τα αδέλφια) στο σύλλογο να πάρουν πόντους, κρατώντας ουδέτερη στάση, κάνοντας τους φίλους του κλαμπ να τους δουν με μεγαλύτερη συμπάθεια. Οι οπαδοί έχουν δείξει ότι δεν θέλουν πολιτικές στις πλάτες του συλλόγου γι αυτό τα "πράσινα" έντυπα έχουν μικρές πωλήσεις. Ένας λόγος που οι φίλοι του ΠΑΟ πήραν τους δρόμους το 2008 ήταν γιατί είχαν σκυλοβαρεθεί την προπαγάνδα και την προσπάθεια να φανεί ότι στην ομάδα όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Η σημερινή κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μένει να φανεί πόσο θα επιμείνει στη στήριξη, αφού στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό οι συμμαχίες αλλάζουν γρήγορα. Μιας κι αναφερθήκαμε σε στρατόπεδα, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως τ' αδέλφια βρήκαν κοινά σημεία επαφής με τον Τζίγκερ τη στιγμή που για χρόνια η φιλοσοφία τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Στη μπάλα γινόταν πολλές φορές σίριαλ η απόκτηση των Φρούσσου, Αντριόλι από τον Ιωνικό, του Μαλαδένη και του Βρύζα από την Ξάνθη, του Ρολάντο Γκόμεζ από τον ΟΦΗ (!), ενώ στο μπάσκετ είδαμε ΤΟΥΣ παικταράδες.

Οι Γιαννακόπουλοι αποκλείεται να μπήκαν στην ΠΕΚ για να γκρινιάζουν για τα λεφτά των μεταγραφών (οι ίδιοι έχασαν αμέτρητα σε Βολκόφ, Πετσάρσκι, Παπαγιάννηδες, Μυριούνηδες, Κουούσμα κ.α), αλλά για να δημιουργηθεί μια ακριβή, ανταγωνιστική ομάδα. Ο κόσμος ποτέ δεν πήγαινε στο γήπεδο για να αποθεώσει θετικούς ισολογισμούς, αλλά αθλητές σημαντικού βεληνεκούς και κύρους. Οι αδελφοί το ήξεραν γι αυτό δημιούργησαν τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της Ευρώπης τα 15 τελευταία χρόνια, χωρίς να λυπηθούν έξοδα.

Ο Βγενόπουλος μαζί με τον Πατέρα ήταν της ίδιας λογικής στη μπάλα, παρόλα αυτά οι δύο πλευρές ήρθαν "απέναντι", πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την πολυμετοχικότητα. Αν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ δεν έρχονταν σε σύγκρουση με τον "Βγενό" τίποτα από όλα αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες δεν θα μας απασχολούσε. Τουλάχιστον η σημερινή δήλωση εκεχειρίας (;) του Δημήτρη ηρεμεί κάπως τα πράγματα και δίνει ελπίδες στον κόσμο για καλύτερο αύριο. Μπορεί η οικογένειά του να απεμπλακεί από τον ΠΑΟ σύντομα, ωστόσο ακόμα κι αν μείνουν αδρανείς οικονομικά δεν σημαίνει ότι τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους δεν φτιάχνουν κλίμα.

Πηγή: leoforos.gr