Είχε που είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, ήρθε και η όλη ποιότητα του ματς να μας κάνει να... χασμουρηθούμε αρκετές φορές. Πραγματικά, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πόνεσαν τα ματάκια μας με όσα βλέπαμε. Ας είναι...

Εδώ που τα λέμε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ότι η ιστορία θα πήγαινε με αυτόν τον τρόπο. Εχοντας ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, έχοντας ήδη γνώση του αντιπάλου της, η ελληνική ομάδα θα έπρεπε να βρει κίνητρο προκειμένου να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει της αναμέτρησης με τη Γαλλία και με αφορμή το γεγονός ότι προερχόταν από κακή εμφάνιση κόντρα στη Ρωσία.

Μόνο αυτό δεν είδαμε στο πρώτο μέρος... Πολλά λάθη (7 μόνο στην πρώτη περίοδο), πολλά χαμένα ριμπάουντ (η Γεωργία μετά το τέλος του πρώτου 20λεπτου είχε παραπάνω ριμπάουντ στην ελληνική ρακέτα απ' όσα η Εθνική μας), ανύπαρκτος ρυθμός και καμία ουσία στις προσπάθειες που γίνονταν.

Εκείνο που κρατάμε -στο βαθμό που μας... επιτρέπεται να το πούμε, καθώς δεν γοητευτήκαμε κιόλας- ήταν η αντίδραση της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο όταν με επιμέρους σκορ 41-25 κατάφερε να φτάσει με συνοπτικές διαδικασίες στη νίκη.

Δεν ήταν και τόσο εύκολο πάντως να βρει κίνητρο από τη στιγμή που η πρόκριση ήταν δεδομένη, ενώ απέναντι σε μια ομάδα -τη Γεωργία- που είχε θέληση για τη νίκη το τελικό αποτέλεσμα ήταν μάλλον σίγουρο. Ολοι ήξεραν ότι η ελληνική ομάδα θα νικούσε στο τέλος!

Πέραν τούτων μπαίνουμε στην πιο ουσιαστική φάση για την ελληνική ομάδα από μεθαύριο. Η Εθνική πήγε βήμα προς βήμα ως τώρα και βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να πετάξουμε... κορόνες του στυλ «οι δευτεραθλητές κόσμου Τούρκοι, η Γερμανία του Νοβίτσκι και η Ιταλία των τριών NBAers είναι εκτός οκτάδας», γιατί δεν έχει νόημα, είναι άδικο από τη στιγμή που υπήρχε ανομοιομορφία στους αρχικούς ομίλους και στις διασταυρώσεις.

Ετσι ήταν η κλήρωση όμως κι ελάχιστα μας ενδιαφέρει... Η ελληνική ομάδα δεν είναι το φαβορί απέναντι στη Γαλλία, αλλά βρίσκεται στο μονοπάτι που οδηγεί στα ημιτελικά, στα μετάλλια και σαφώς -στον αρχικό στόχο- σε θέση για το προολυμπιακό τουρνουά.

Πηγή: Goal