Καλά είναι λοιπόν για να περνάμε την ώρα μας τα περί Γάλλων... πελατών της Ελλάδας, καλά είναι και τα περί ανωτερότητας της φετινής Γαλλίας έναντι της Εθνικής μας, αλλά σήμερα το απόγευμα όλα θα φανούν στο παρκέ.

Οι Γάλλοι έχουν το άγχος του φαβορί κι αυτό δεν είναι ελληνική προσπάθεια να τους το φορτώσουμε, είναι η φανερή πραγματικότητα από τις αντιδράσεις τους. Οι Ελληνες κάθε άλλο όμως παρά μειονεκτικά νιώθουν και μάλλον... βερεσέ ακούν τα περί αχτύπητου αντιπάλου. Εχουν μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια το παιχνίδι τους, έχουν ετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια το δικό τους, έχουν εντοπίσει τα σημεία που μπορούν να τους φέρουν σε θέση ισχύος.

Τα πρώτα ημίχρονα που έχει κάνει η Εθνική με Κροατία και Σλοβενία είναι αποδόσεις νίκης, αλλά με μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να... επεκταθούν. Τέτοια αυτοσυγκέντρωση και τέτοια αποτελεσματικότητα, σήμερα απαιτούνται για περισσότερα από 30 λεπτά, για να μην πούμε 40 που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το πετύχει κάποια ομάδα. Πέντε αυτοί πέντε κι εμείς λοιπόν κατά την προσφιλή έκφραση, και αναμονή για να δούμε αν θα ψάξουμε τη δεύτερη ευκαιρία για το προολυμπιακό ή αν θα πανηγυρίσουμε άλλον έναν θρίαμβο της Εθνικής σε μεγάλη διοργάνωση.

Πηγή: Εξέδρα