Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.

Να επιβεβαιώνουν πόσοι περίμεναν με λαχτάρα μια αποτυχία και μη επίτευξη του ενός, μεγάλου και μοναδικού στόχου που είχε βάλει για φέτος η εθνική ομάδα.

Κανείς δεν ανήγαγε σε θρίαμβο την έκτη θέση αυτή καθαυτή, αλλά όλοι και πανηγύρισαν και χάρηκαν που η ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012 και το δικαίωμα να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη διάρκεια των 23 ημερών που κράτησε αυτό το ταξίδι στη Λιθουανία ήταν φανερό ότι υπήρξαν στιγμές που ενοχλήθηκαν παίκτες από σχόλια τα οποία θεώρησαν κακοήθη.

Θεωρούσαν πως είναι άλλο πράγμα να κρίνεσαι για μια κακή βραδιά, μια άσχημη εμφάνιση, άλλο να ισοπεδώνεται ελαφρά τη καρδία όλη σου η προσπάθεια. Οταν κατανόησαν ότι άλλοι ήταν οι ενοχλημένοι επειδή δεν τους… υποδέχτηκαν πίσω μετά την πρώτη φάση για να τους «περιλάβουν», την είδαν αλλιώς τη δουλειά.

Ασχολήθηκαν μόνο με αυτό που τους ένοιαζε πραγματικά, με αυτούς που τους νοιάζονταν πραγματικά και κατέληξαν να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου αφήνοντας κάμποσους… κρυμμένους.

Πηγή: Εξέδρα