Δεν γίνεται να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές, όσο πολύτιμα στελέχη και αν είναι για την ομάδα και όσο δίκιο αν έχουν. Θα προσέθετα ότι το λάθος αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή έγινε στο συγκεκριμένο ματς που κρίνεται ως «παιχνίδι εξαιρετικά μεγάλης προβολής». Διότι αυτές δεν είναι συναντήσεις εναντίον του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού που θα δουν και θα κριτικάρουν μόνο οι εγχώριοι φίλοι του ποδοσφαίρου.

Στο Τσάμπιονς λιγκ σε βλέπουν Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, και συνεπώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τσαλακώνει την εικόνα μιας ολόκληρης ομάδας με προσωπικές αντιδράσεις που είναι εστιασμένες στο «εγώ» και όχι στο «εμείς». Οχι ότι στην Ελλάδα πρέπει να επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, άλλο τα σαλόνια της Ευρώπης και άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος που λέει ότι σωστά θα «εισπράξει» το πρόστιμο του δεκαχίλιαρου ο Μιραλάς. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και τα επιχειρήματα της υπεράσπισης στη συμπεριφορά του Βέλγου. Αν λοιπόν επιτρεπόταν να έχει ο Μιραλάς έναν δικηγόρο, σίγουρα θα αγόρευε λέγοντας ότι «η επαγγελματική εικόνα του πελάτη μου υποβαθμίζεται από τη χρησιμοποίησή του στην αριστερή πλευρά των χαφ». Και θα έφερνε ως αποδεικτικά στοιχεία τα βίντεο με όλους τους αγώνες που έπαιξε ο Κέβιν στην κορυφή της επίθεσης, σε αντιδιαστολή με εκείνα που ο Βέλγος έπαιξε αριστερά.

Εκπληκτικές επιδόσεις με πολλά γκολ στα μεν, μετριότατος και με μηδενική παραγωγή στα δε. Αρα, γίνεται να μην αντιδράσει; Γίνεται ένας επαγγελματίας να δέχεται μονίμως και αδιαμαρτύρητα τη συνεχόμενη «υποβάθμιση» από το αφεντικό του; Θα απαντήσει κάποιος ότι «προηγούνται οι ανάγκες της ομάδας» και φυσικά θα έχει δίκιο. Αυτό όμως είναι καθαρή θεωρία, αφού δεν νομίζω ότι, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί προϊστάμενοι που θα δουλέψουν ως φύλακες αν διαπιστωθεί πως τα βράδια εκεί είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες της επιχείρησης.

Για να μην το παιδεύουμε αδίκως, ο Μιραλάς έχει αρκετό δίκιο με το μέρος του, διότι ξαναζεί με οδυνηρό τρόπο τις παλιές εποχές που έπαιζε στη Σεντ Ετιέν και που θέλει να σβήσει από τη μνήμη του. Τις εποχές που οι προπονητές του τον χρησιμοποιούσαν πότε ως αριστερό και πότε ως δεξιό χαφ, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας Μπερνάρ Καϊασό να μιλήσει για «εγκλήματα» των προπονητών και να δηλώσει «μας έπιασε κορόιδο ο Ολυμπιακός».

Ε, δεν αντέχεται εύκολα το déjà vu που ζει ο χαρισματικός Βέλγος. Πόσο μάλιστα που τότε στη Σεντ Ετιέν είχε ανταγωνιστή για την κορυφή της επίθεσης τον Γκομίς των 13 εκατομμυρίων, ενώ στον Ολυμπιακό έχει τον Τζιμπούρ. Ναι, ο Μιραλάς έφταιξε στο Λονδίνο αλλά έχει με το μέρος του πολλά ελαφρυντικά. Ας τα δουν αυτά στη διοίκηση και ας προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη λύση, διότι αυτό είναι και το συμφέρον της ομάδας.

Πηγή: Εξέδρα