Ούτε την παρέλαση δεν πρόλαβαν οι υπόλοιποι τέσσερις συμπατριώτες του.
Η ισπανική υποχώρηση άρχισε στις 19 Σεπτεμβρίου. Ο 37χρονος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Οσκαρ Φερνάντεθ δικαιολόγησε το όνομά του μόνο αν θεωρήσουμε ότι του απονεμήθηκε το... βατόμουρο. Τα τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, οι επιθετικές αρρυθμίες και η δημόσια κριτική σε ποδοσφαιριστές και... διοίκηση («έχω μόνο δύο σέντερ φορ» είχε πει) τον έστειλαν πρόωρα στο... λογιστήριο για εξόφληση.
Το... χορό των αποχωρήσεων έσυρε στις 5 Οκτωβρίου ο 47χρονος Μανόλο Χιμένεθ ύστερα από 8 ματς στη φετινή φετόν και συνολικά 50 από πέρυσι με την ΑΕΚ. Δεν τον κράτησε ούτε η νίκη επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη ούτε εκείνη η αγκαλιά στήριξης του σκόρερ Κώστα Μανωλά. Ο κατά πολλούς «λαϊκιστής» Ισπανός μάζεψε τα μπογαλάκια του, αφήνοντας να αιωρείται το υποσχόμενο «εις το επανιδείν»...
Στις 9 Οκτωβρίου έκλεισε εισιτήρια για τη χώρα του ο Γιόσου Ουρίμπε. Ο 42χρονος τεχνικός αποχώρησε μάλιστα από τον Πανσερραϊκό χωρίς επίσημο παιχνίδι και προτού τα «λιοντάρια» μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν. Προβληματική εικόνα στα φιλικά επικαλέστηκε ο Πέτρος Θεοδωρίδης, «δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις μου» αντέτεινε ο κόουτς.
Μία μέρα αργότερα -στις 10 Οκτωβρίου- έγινε γνωστό ότι λύθηκε και το συμβόλαιο του Ολυμπιακού Βόλου με τον Χάβι Γκραθία. Η δική του περίπτωση βέβαια είναι ιδιαίτερη. Ο Ισπανός τεχνικός κέρδισε τους πάντες με τη δουλειά του, οδήγησε την ομάδα σε δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ (επί των Ραντ Βελιγραδίου και Ντιφερντάνζ), αλλά η ΕΕΑ έστειλε το σύλλογό του στη Δ' Εθνική. Ο αξιέπαινος μάλιστα Γκραθία ως σωστός «καπετάνιος» πήδηξε τελευταίος από το καράβι, ενώ τις τελευταίες μέρες παρέμενε στον Βόλο.
Πηγή: Goal