Facebook Pixel Θα «κάψουν» και τον Βασσάρα;
| 2011-10-19 08:56:00

Θα «κάψουν» και τον Βασσάρα;

Θα «κάψουν» και τον Βασσάρα;

Μερικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο -πρέπει να το πάρουμε απόφαση- δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ και με τίποτε. Χωρίς να θέλω να τον απογοητεύσω, έχω πειστεί ότι ο Κύρος Βασσάρας χτίζει στην άμμο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Η απόφαση να του ανατεθούν η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών είχε γίνει δεκτή απ' όλους. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε κάνει αυτή την πρόταση και πέρυσι. Λογικό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Βασσάρας έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο ως διαιτητής και ότι η όλη του πορεία στο χώρο της διαιτησίας δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει τις γνώσεις του, την πείρα, αλλά και την ακεραιότητά του.

Σε σχέση με τα πρόσωπα που είχαν τη θέση αυτή στο παρελθόν, η επιλογή του Βασσάρα, αναμφίβολα, θεωρείται ένα βήμα μπροστά. Από τις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος διαπιστώθηκε καθαρά η αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο ορισμού των διαιτητών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είδαμε νέους και πιο παλιούς διαιτητές να δείχνουν απαλλαγμένοι από την πίεση με την οποία έμπαιναν στο γήπεδο κι εξαιτίας της οποίας γίνονταν αρνητικοί πρωταγωνιστές των αγώνων.

Ολα αυτά τα διαπίστωσαν οι φίλαθλοι, αλλά τα επεσήμαναν και τα περισσότερα ΜΜΕ. Δυστυχώς, όμως ,οι ποδοσφαιροπαράγοντες δεν εννοούν να αλλάξουν μυαλά, με μπροστάρηδες (κι αυτή είναι η ειρωνεία) αυτούς των τριών «μεγάλων». Αδιαφορώντας πλήρως για την προστασία του αντικειμένου στο οποίο έχουν επενδύσει, ξεκίνησαν ήδη προσπάθεια υπονόμευσης του Κύρου Βασσάρα.

Ετσι όπως πάμε θα φθαρεί και ο Βασσάρας και μετά η μόνη λύση που θα απομείνει θα είναι να μαζεύονται κάθε Τρίτη και οι δεκατέσσερις πρόεδροι των ΠΑΕ ή οι εκπρόσωποί τους, να συνεδριάζουν τρεις, τέσσερις ή και πέντε ώρες μέχρι να συμφωνήσουν ποιους διαιτητές θέλουν στα έξι παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Μόνο έτσι δεν θα έχουν με ποιον να τα βάλουν την Κυριακή το βράδυ, αν και πάλι δεν αποκλείεται να βρίσκουν κάποιον που θα τους φταίει. Αυτό που επίσης δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η συμπεριφορά κάποιων δήθεν οπαδών με άδειο κεφάλι, όπως π.χ. αυτοί που πετούσαν κροτίδες, άναβαν πυρσούς και καπνογόνα στο προχθεσινό ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αυτοί για τους οποίους στις 20 Ιουλίου ο Δ. Χατζηχρήστος είχε διαβεβαιώσει σε επίσημη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι «θα κλείσουμε την πόρτα στην αδικαιολόγητη (!) βία και ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης της ΑΕΚ». Οπως το είπε έτσι κι έγινε!

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags