Το πρωτοφανές άδειασμα που του επεφύλαξαν οι δύο αρχηγοί της ομάδας (Δέλλας και Λυμπερόπουλος), με αφορμή την εμπλοκή τους στην υπόθεση της αποπομπής του Ράφικ Τζιμπούρ από το ρόστερ, είχε συνέχεια και κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Ο Αδαμίδης είχε τετ α τετ με τον Δέλλα στο γραφείο του, αλλά παρά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που φέρεται πως δόθηκαν το αποτέλεσμα της συνάντησης αφήνει ακόμα πιο έκθετο τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Βλέπετε, έπειτα από το τετ α τετ που υπήρξε ανάμεσα στους δύο λεγόταν επισήμως πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι αρχηγοί δεν είχαν καμία ανάμιξη στην απόφαση για την αποχώρηση του Αλγερινού.

Τονιζόταν πως οι παίκτες ενημερώθηκαν μόνο για την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε «διαζύγιο» με τον Τζιμπούρ και δεν υπήρχε καμία περαιτέρω εμπλοκή τους στην υπόθεση. Κάτι δηλαδή που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα υποστήριζαν από το βράδυ της Τρίτης, σε πλήρη διάψευση των λεγομένων του Αδαμίδη.

Εντύπωση προκάλεσε πως οι δύο παίκτες αποφάσισαν να βγουν σε τόσο ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο (έστω και υπό παραίτηση) της ομάδας τους, όπως και το γεγονός πως στη συνάντηση δεν ήταν παρών ο «Λύμπε».

Είναι πρωτοφανές εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ακόμα και με το ειδικό βάρος που έχουν στην κοινωνία της ΑΕΚ οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος, να αδειάζουν με τόσο απόλυτο τρόπο τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας. Με τον οποίο μάλιστα φέρεται πως είχαν και αρμονικές σχέσεις, που στηρίζονταν σε εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Είναι προφανές πως, αν οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος (όπως και ο Καφές, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος θεωρούσε εαυτόν θιγμένο από τις αναφορές του προέδρου) ήθελαν απλά να κάνουν σαφές πως δεν συμμετείχαν στην απόφαση, θα μπορούσαν να είχαν συναντηθεί χθες το πρωί και στη συνέχεια να εξέδιδαν μια ανακοίνωση μέσω του γραφείου Τύπου ή ακόμα και να έκαναν κάποια ραδιοφωνική δήλωση. Η ένταση με την οποία εκδήλωσαν την αντίδρασή τους δείχνει και τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην ΑΕΚ.

Ο Αδαμίδης βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Ηδη όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν φανερό πως είχε δυσκολία στην επαφή με τα αποδυτήρια. Η αδυναμία στη καταβολή των οφειλομένων, η πλήρης ασυνέπεια ως προς τις ημερομηνίες και την εξόφληση των ποδοσφαιριστών τον έκαναν να μην έχει ερείσματα εντός των αποδυτηρίων.

Ηταν πρόδηλο πως ακόμα και σε εποχές έντονης αγωνιστικής κρίσης η διοίκηση ήταν απούσα από τα αποδυτήρια κι ας στεγάζονται πλέον στον ίδιο χώρο (γραφεία και χώρος προπόνησης).

Μετά το άδειασμα από τους αρχηγούς ο Αδαμίδης αντιλαμβάνεται πως δεν έχει τρόπο να προσεγγίσει τους παίκτες. Οι μικροί είναι δυσαρεστημένοι από τις καθυστερήσεις και το κλίμα, οι ξένοι απογοητευμένοι από τις συνθήκες που βιώνουν και οι παλιοί αναζητούν λύση που διαβλέπουν πως δεν θα περιλαμβάνει τον παραιτηθέντα πρόεδρο.

Και γι' αυτό διαφοροποίησαν τη στάση απέναντί του και αποφάσισαν να βγουν σε φουλ επίθεση προκειμένου να διαφυλάξουν την ακεραιότητά τους και να μην επιτρέψουν να γίνουν «συνένοχοι» σε μια απόφαση που απασχολεί τον κόσμο της ΑΕΚ, ακόμα κι ένα χρόνο μετά τη μέρα που σημειώθηκαν τα περιστατικά και ο Τζιμπούρ απομακρύνθηκε.

Πηγή: Goal