Το θέμα είναι ποιος στόχους έχει στη ζωή σου για να κριθείς ανάλογα. Υπό αυτό το πρίσμα και υπό την έννοια επίσης ότι βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική της Α1, δεν θα λέγαμε ακριβώς ότι ΠΑΟΚ και Άρης με αφορμή το κακό τους ξεκίνημα είναι για κρέμασμα.
Αναλογιζόμενοι, όμως, εκτός των άλλων ότι αμφοτέρους τους περιμένει από βδομάδα και η υποχρέωση του Eurocup, τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το μέλλον τους δεν συνάδει με μεγάλη αισιοδοξία. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το "φτωχό" τους ρόστερ, που θέλει επιδιορθώσεις. Έχουμε και λέμε:
ΠΑΟΚ: Οι περισσότεροι στο ξεκίνημα της σεζόν έχριζαν τον ΠΑΟΚ φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη ρέγκιουλαρ σίζον της Α1 και οι λόγοι ήταν αρκετοί: η παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου, η δημιουργία ενός ρόστερ με μεγάλη εμπειρία. Έχοντας μέχρι στιγμής ένα μικρό δείγμα γραφής, φαίνεται, όμως, ότι ο Ρασάντ Ράιτ και ο Τζέι Αρ Γκίντενς δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά, που ο ΠΑΟΚ θέλει από τους Αμερικάνους του.
Ο Ράιτ είναι παίκτης, που παίζει σωστό και πειθαρχημένο μπάσκετ, δεν θα ερχόταν ποτέ στον ΠΑΟΚ, αν δεν έμενε έξω πέρυσι λόγω τραυματισμού (δεν θα ερχόταν καθώς το κασέ του θα ήταν πολύ ψηλό), αλλά αυτός ο τραυματισμός φαίνεται ότι τον έχει επηρεάσει πολύ. Ο Γκίντενς από την άλλη πλευρά είναι ένας παίκτης, που κάνει μπόλικα πράγματα στο παρκέ, αλλά έτσι όπως είναι κτισμένη η ομάδα του, κατά την ταπεινή μας άποψη, θα χρειαζόταν έναν πιο συνεπή σκόρερ.
Που ο Γκίντενς δεν είναι. Από κει και πέρα, υπάρχει το πρόβλημα του Αντριουσκεβίτσιους, που όσο έπαιζε, δεν ήταν καλός και που τώρα είναι στα πιτς λόγω τραυματισμού, και βέβαια του μικρού σε αριθμό ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλούς έτοιμους και έμπειρους παίκτες ή αν προτιμάτε δεν έχει βάθος, κάτι, που θα αρχίσει να φαίνεται ακόμη πιο πολύ, τώρα, που ξεκινάνε διπλά ματς. Πάντως, καθώς αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να υπάρξει αντικατάσταση του Γκίντενς ή του Ράιτ. Ή και των δύο. Αλήθεια, ο Στογιάκοβιτς που είναι;
ΑΡΗΣ: Ο Άρης σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ έχτισε το ρόστερ του, βασιζόμενος σε ρούκι παίκτες. Έτσι, όμως, δεν μπορεί να πάει καμία ομάδα μπροστά, αν δεν υπάρξει κατάλληλη πλαισίωση. Ο ρούκι παίκτης έχει πολλά up και down στην απόδοσή του και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, που έχει μπόλικους από δαύτους.
Ήδη μάλιστα εκείνος με το πλουσιότερο βιογραφικό, ο Άντριαν Όλιβερ (από τους πρώτους σκόρερ στο NCAA), είδε την πόρτα της εξόδου, δίνοντας την θέση του στον πιο έμπειρο, Μπου Ντέιβις. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ο Όλιβερ, έβγαλε τα περισσότερα προβλήματα από τους άλλους rookies του Άρη και απομακρύνθηκε. Ο Ταπούτος με τον Τσαλδάρη είναι οι παίκτες, που καλούνται να μάθουν τους υπόλοιπους τι σημαίνει νίκη και πρωταθλητισμός, αλλά μέχρι στιγμής το ταμείο είναι μηδέν καθώς ο Άρης δεν έχει πάρει ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα.
Αν στο προσεχές παιχνίδι με τον Ίκαρο οι Θεσσαλονικείς δεν χαμογελάσουν, τότε η κατάσταση θα γίνει αφόρητη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Οι "κιτρινόμαυροι" θα αισθανόντουσαν πιο άνετα, αν είχαν έναν ακόμη ποιοτικό έμπειρο παίκτη στο ρόστερ τους, π.χ τον Χαραλαμπίδη, που είχαν πέρυσι και που χθες με τον ΚΑΟΔ τους "εκτέλεσε". Δεν τον έχουν, όμως, γενικώς δεν έχουν οικονομική άνεση (όπως και ο ΠΑΟΚ) και επομένως θα συνεχίσουν να πορεύονται έτσι ή κάπως έτσι: ποντάροντας στην ωρίμανση των πιτσιρικάδων, αλλά και γενικότερα στην μετριότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους, επομένως αυτός, που χαμογελάει τώρα, δεν αποκλείεται σε τέσσερις εβδομάδες να τον έχει φθάσει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, που σήμερα προβληματίζουν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τόσο μεγάλο μέγεθος, που είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, και με τόσο κόσμο, που έχουν πίσω τους, θα περίμενε κανείς καλύτερα πράγματα. Όχι στο επίπεδο των "αιωνίων", αλλά σίγουρα όχι στην σημερινή τους μετριότητα.
Πηγή: sday.gr