Γράφει ο Αλέξης Σωτηρόπουλος...

Ενδεχομένως κάποιες να είναι πιο βατές από κάποιες άλλες, όπως σωστά πρόσθεσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Σίγουρα πάντως, υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις.

Και η πραγματικότητα είναι πως αυτή η κλήρωση, για το Euro 2012, είναι μια καλή κλήρωση. Τόσο για τους αντιπάλους που μας έτυχαν, όσο και για το πρόγραμμα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας είμαστε ρεαλιστές. Επειδή λοιπόν, παραδείγματος χάρη, θα μπορούσαμε να είχαμε πέσει με την Ισπανία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, τη Γερμανία από το δεύτερο και τη Γαλλία από το τέταρτο, ναι, αυτή που είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής στο Κίεβο, είναι μια πολύ καλή κλήρωση.

Για ρίξτε και μια ματιά τι γίνεται δίπλα μας. Στον β' όμιλο, του. θανάτου, έπεσαν μαζί Ολλανδία και Γερμανία. Κατά πολλούς οι δύο μοναδικές ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους Ισπανούς. Εκεί και η Πορτογαλία, αλλά και πολύ δυνατή Δανία. Δύο, θα γυρίσουν νωρίς σπίτι. Στο τρίτο, Ισπανία, Ιταλία και Κροατία. Ένας θα κλάψει. Όσο για τον τέταρτο, με τους οικοδεσπότες Ουκρανούς, έχει και Σουηδία και Αγγλία και Γαλλία. Πρόχειρα λοιπόν στους ομίλους χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, βλέπουμε ότι τουλάχιστον τέσσερις πολύ καλές ομάδες θα μείνουν εκτός οκτάδας. Και που να γίνει και καμία έκπληξη.

Ας επιστρέψουμε όμως στα δικά μας. Η Πολωνία δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή δύναμη που γνωρίζαμε πριν λίγα χρόνια, η Ρωσία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά. Ρωσία, δηλαδή ούτε Γερμανία, ούτε Ιταλία, ούτε Γαλλία, που ήταν μαζί της στο β' γκρουπ και που. κακά τα ψέματα, πέρα από το καλό σύνολο έχουν και το βάρος της φανέλας, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ για την Τσεχία και μόνο το γεγονός ότι ο Ροσίτσκι και ο Τσεχ είναι ότι καλύτερο έχουν, τα λέει όλα. Ούτε Νέτβεντ, ούτε Κόλερ, ούτε Πομπόρσκι, όπως παλαιότερα. Και στο κάτω κάτω, τους είχαμε κερδίσει τότε, γιατί όχι και τώρα.

Όσο για το πρόγραμμα. Λουκούμι. Πρεμιέρα με την διοργανώτρια Πολωνία. Μετρήστε από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας, πόσες φορές στις πρεμιέρες, η οικοδέσποινα χώρα, γκέλαρε. Πείτε το άγχος πρεμιέρας, πείτε το όπως θέλετε. Η ιστορία έχει δείξει.

2008, Ελβετία: Ελβετία - Τσεχία 0-1

2004, Πορτογαλία: Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2

2000, Βέλγιο: Βέλγιο - Σουηδία 2-1

1996, Αγγλία: Αγγλία - Ελβετία 1-1

1992, Σουηδία: Σουηδία - Γαλλία 1-1

Μόνο μια νίκη σε πέντε ματς.

Συνέχεια με Τσεχία. Σε δύο ματς λοιπόν, μίνιμουμ δύο βαθμοί, μάξιμουμ έξι, μέσος όρος: τέσσερις! Και φινάλε με Ρωσία. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Το σημαντικό είναι το πώς θα είναι η εθνική εκείνο το διάστημα. Πως θα παρουσιαστεί. Ως τότε, θα έχουμε καιρό να τα λέμε.

Πηγή: Contra.gr