Ξέρετε το περίφημο κινηματογραφικό έργο με τον Πήτερ Ο’ Τουλ που το 1962 σάρωσε τα Όσκαρ. Φυσικά, για όσους δεν το γνωρίζουν ή το έχουν ξεχάσει, ο Λόρενς δεν ήταν Άραβας, αλλά Βρετανός!

Ήταν αρχαιολόγος, στρατιωτικός και συγγραφέας, που έγινε γνωστός για τα κατορθώματά του στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής. Εκεί βεβαίως για άλλο λόγο πήγε και για άλλο λόγο έγινε τελικά διάσημος.

Με την έναρξη του Α΄ παγκοσμίου πολέμου ο Ουαλός Τόμας Έντουαρντ Λόρενς προσελήφθη ως πολιτικός υπάλληλος στο τμήμα χαρτογράφησης του υπουργείου Στρατιωτικών στο Λονδίνο και η αποστολή του ήταν να συντάξει τον στρατιωτικό χάρτη του Σινά.

Αργότερα εντάχθηκε στις μυστικές αγγλικές υπηρεσίες και ανέλαβε να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διαφόρων Αραβικών φυλών στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο γοητεύτηκε από το πνεύμα της ερήμου, κατάφερε να ενώσει τις αντιμαχόμενες αραβικές φατρίες και να τις οδηγήσει σε νικηφόρες και επικές μάχες κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία και τον επικήρυξε.

Τώρα αν ο Βλάσσης Τσάκας θα μπορέσει να… ενώσει τους πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας στον κοινό σκοπό της απογείωσης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ή θα επικηρυχθεί εκτός από τον Άλ Σαούντ και από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, θα το δούμε στην πορεία.

Μέχρι τώρα πάντως, εκείνοι που εμφανίζονταν επιφυλακτικοί και υποστήριζαν ότι ο Βλάσσης μπορεί και να ήταν «μπροστινός» του Γιάννη Βαρδινογιάννη, μοιάζουν να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Διότι όταν ξεκινάς την υπόθεση αγοράς της ΠΑΕ με τον Αλ Σαούντ, αυτός σε «αδειάζει», αλλά εσύ το κρατάς μυστικό (!) μέχρι να εμφανιστούν οι επόμενοι Άραβες επενδυτές, τότε μοιάζεις να είσαι πιο κοντά στον Παναθηναϊκό παρά στα αφεντικά του Ριάντ ή της Τζέντα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε περίοδο εορτών, οπότε και οι φίλοι του Παναθηναϊκού κινούνται στο πνεύμα των ημερών. Από τον Ιανουάριο όμως, που θα ξαναρχίσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα πρέπει να πάρει επίσημα θέση για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όλοι οι μέχρι σήμερα χειρισμοί είχαν ως αποδέκτες τους δικηγόρους του.

Αλλά και οι υπόλοιποι της πολυμετοχικότητας οφείλουν να ζητήσουν ξεκάθαρες λύσεις για την ομάδα που υπηρετούν και υποτίθεται πως ακόμα αγαπούν. Για να μπορούμε μετά το «Καλά Χριστούγεννα» να πούμε και «Ευτυχισμένο το 2012».

Πηγή: pamesports.gr