Προφανώς κάτι ανάλογο συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις μόνο που σε όλες τις άλλες δεν τίθεται θέμα επιβίωσης και παραμονής στη Supeleague.
Η απαγόρευση μιας τέτοιας συζήτησης, που θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια του Αρη να πάρει τους βαθμούς που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή, ξεκινά από το εσωτερικό της ομάδας. Μάλλον έχουν εφησυχάσει και προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλάκι ένα σωρό σκουπίδια που, δεν είναι δυνατόν, κάποια στιγμή θα επανέλθουν στην επιφάνεια και τότε, όχι άδικα, ανησυχούμε ότι ο Άρης θα περάσει ακόμη πιο δύσκολες στιγμές.
Όπως και να ΄χει πάντως, αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί οι συμπαθέστατοι διοικούντες, πέρα από την πρόσφατη και ατυχέστατη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ευθυγράμμισαν τα πυρά τους προς το σημείο από το οποίο εκπέμπει ο πρώην πρόεδρος και επί σειρά ετών συνοδοιπόρος τους Λάμπρος Σκόρδας, σύναψαν συνεργασία με τον Πολωνό Μίχαλ Πρόμπιερζ για να βάλει μια τάξη στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη.
Αμ δε...
Ως άλλος δικαστής Τρεντ, αποθεώνοντας το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», έδιωξε τρεις – τέσσερις ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να φτιάξει ομάδα με τον χειρότερο ίσως αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος, σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μάλιστα, κατά την προσφιλή τακτική των προπονητών που δεν διαθέτουν την ικανότητα να χειριστούν διαφορετικές προσωπικότητες, σαν αυτές που συγκεντρώνονται σε μια ομάδα με 30 αθλητές, επιβάλλει εξοντωτικές κι όχι παραδειγματικές ποινές και σε καμία περίπτωση επιμορφωτικές.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό ακόμη και στο σκοτάδι: ο Άρης παραπέει και δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος που θα καταλήξει με την τακτική του Πρόμπιερζ, που μετά τους πρώτους τέσσερις «κομμένους», δεν αποκλείεται, όποιος τον στραβοκοιτάξει στην προπόνηση, να τον στείλει σπίτι του δια παντός.
Η εκκαθάριση σε μια ομάδα σαν τον Άρη και μετά από το απογοητευτικό του ξεκίνημα, ήταν τόσο εύκολη υπόθεση που θα μπορούσε να την είχε κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος Θανάσης Αθανασιάδης ή ακόμη κι ο φροντιστής της ομάδας που έχει εικόνα για όσα συμβαίνουν στο γήπεδο και κυρίως στα αποδυτήρια. Για ποιο λόγο άραγε αναζήτησε κάποιον «εκκαθαριστή» στην Πολωνία;
Ο Άρης ζητούσε έναν προπονητή που θα καταφέρει να καλουπώσει τους ποδοσφαιριστές κι όχι να κόβει τον έναν μετά τον άλλον, αφήνοντας εκτεθειμένη την ομάδα σε πολλές περιπτώσεις, αφού έφτασε σε σημείο να παρατάσσεται άνευ εναλλακτικών λύσεων.
Ήταν πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να αποδεσμεύσει τον Καστίγιο από την ομάδα, όσο αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι επίσης εύκολο να διώξεις τον Πρίττα. Εύκολο είναι να στείλεις στο σπίτι του τον Παπαστεργιαννό γιατί έβγαλε γλώσσα στην προπόνηση. Και σε κάθε περίπτωση, ένας προπονητής που υποτίθεται ότι έχει το ελεύθερο να αποφασίζει, μπορεί να διώξει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, ειδικά σε μια ομάδα που πελαγοδρομεί.
Είναι, όμως, αυτό που χρειάζεται ο Άρης; Όχι, βέβαια.
Ο Πρόμπιερζ δεν κρίνεται απλά ανεπαρκής γιατί επιλέγει την εκκαθάριση υλικού σε μια κρίσιμη στιγμή και χωρίς να είναι αυτό το σημαντικότερό πρόβλημα. Ο Πολωνός εξελλίσεται σε μια επικίνδυνη επιλογή και καθιστά απόλυτα αβέβαιο το μέλλον του Αρη με τις μεθόδους του, οι οποίες αν είναι να υπογράψουν μια χρονιά που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη, είναι απαραίτητο να τις αναθεωρήσει και να τις αποσύρει.
Μαθαίνουμε ότι η διοίκηση προσπάθησε να τον επαναφέρει στη λογική του προπονητή που θα οικοδομήσει και δεν θα γκρεμίσει ό,τι απέμεινε από μια ομάδα που αναζητεί ακόμη και τώρα την αγωνιστική της ταυτότητα. Μάλλον έλαβε τα μηνύματα από τους ποδοσφαιριστές...
Είναι υπεύθυνη για την επιλογή του Πολωνού και πολύ περισσότερο υπεύθυνη για τις πράξεις του. Αν οχυρωθεί πίσω από το διαχωρισμό που θέλει τον προπονητή να είναι υπεύθυνος στο γήπεδο και η διοίκηση σε όλα τα άλλα, αν δηλαδή δεν παρέμβη οριστικά, θα έχει χαθεί και το δεύτερο στοίχημα της χρονιάς...
Όσο για τον Πρόμπιερζ, αν συγκεντρώσουμε όσα έχουμε διαβάσει από τους συμπατριώτες του μέσα σε δυό μήνες, θα κλαίμε και θα γελάμε ταυτόχρονα.
Τη μια εμφανίζεται ως ο «Μουρίνιο της Πολωνίας». Την άλλη, έστειλε τελεσίγραφο αποχώρησης λόγω επτάμηνης καθυστέρησης πληρωμών (!). Ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει...
Εκτός από τον αγώνα με τον ΠΑΟ, για τον οποίο δεν θα ήθελα να υποβαθμίσω τη νίκη και την εξαιρετική εμφάνιση, υποστηρίζοντας ότι, με ή χωρίς τον Πρόμπιερζ, το ίδιο καλά θα απέδιδε, ο Άρης είναι το ίδιο τραγικός και πορεύεται με την όπισθεν.
Πηγή: sport-fm.gr