Η wikipedia συμβαίνει να είναι, μαζί με youtube, facebook, twitter, yahoo και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, ό,τι πιο αξιοπρόσεχτο έχει βγει σε διαδικτυακό τόπο από τότε που μπήκε στη ζωή μας το Internet.

Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και το Napster, το οποίο όμως μας τελείωσε νωρίς επειδή έχασε κάποια κρίσιμα δικαστήρια και... εστάλη «στο πυρ το εξώτερον».

Ας μην φλυαρώ όμως περισσότερο. Μπήκα το βράδυ στην wikipedia για να δω τι στην ευχή έκανε αυτό το παιδί, ο Ντιόγκο, στο διάστημα που έπαιζε δανεικός από τον Ολυμπιακό σε βραζιλιάνικες ομάδες.

Και αφορμή γι' αυτή την κλεφτή ματιά στάθηκε το χθεσινό του γκολ στο ματς με την Πανιώνιο και το εσωτερικό ερώτημα «τι να γράψω γι' αυτόν τον τύπο, που σε τελική ανάλυση δεν είναι κάποιος καινούριος, αλλά κάποιος που τον ξέρουμε και περιμένουμε να τον ξαναδούμε;».

Από σπόντα, συνέβη να δω -πάντα στη wikipedia- μια ιστορία, την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν θυμόμουν και τόσο καλά. Και είναι αξιοσημείωτη να τη θυμηθεί κανείς, γιατί συνδυάζεται με πρόσωπα της τωρινής επικαιρότητας. Γράφει λοιπόν η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για το τι είχε γίνει το 2008:

«Anfield scouts had been said to have checked on the 21-year-old, seeing him as a perfect replacement for departed Robbie Keane. Benítez then loaned Argentine midfielder Sebastián Leto to Olympiakos, further fueling rumours that the player would be included in a swap deal, but nothing came to fruition, with Leto instead moving to rivals Panathinaikos FC».

Σε απλά ελληνικά: «Οι σκάουτερ από το Ανφλιντ έχουν πει ότι ότι έχουν «τσεκάρει» τον 21χρονο (σ.σ. Ντιόγκο), τον οποίο βλέπουν σαν ιδανικό αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Ρόμπι Κιν (σ.σ. στη Λίβερπουλ).

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Μπενίτεθ δάνεισε τον Αργεντινό μέσο Σεμπάστιαν Λέτο στον Ολυμπιακό, σπέρνοντας φήμες ότι ο παίκτης θα ήταν μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής, αλλά εν τέλει τίποτα απ' όλα αυτά δεν συνέβη, με τον Λέτο να καταλήγει (αργότερα) στον Παναθηναϊκό».

Και βέβαια παρακάτω, η ίδια ιστοσελίδα λέει το προφανές, ότι η δεύτερη σεζόν του Ντιόγκο στον Ολυμπιακό ήταν εν τέλει καταστροφική. Ο Βραζιλιάνος επανήλθε, σκόραρε και μένει πλέον να δούμε πώς θα είναι αυτή η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Διότι όπως αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Βαλβέρδε στο λιμάνι, έτσι είναι και η δεύτερη του Ντιόγκο. Και τα έργα και ημέρες αμφότερων θα κριθούν στο τέλος της σεζόν, όταν θα γίνει το ταμείο...

Πηγή: sday.gr