Οι πράσινοι που σήμερα έχουν τον αέρα των +5 βαθμών από την Κυριακή και μετά, μόλις ολοκληρωθεί το ματς με την Δόξα, θα δίνουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα.
Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα δώσει σίγουρα 4 παραπάνω παιχνίδια (δύο στο Europa League και δύο στο κύπελλο) και αν τα πάνε καλά, τα ματς θα αυξηθούν.
Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τρέξουν ένα σερί 12Χ12, που σημαίνει να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στην 25 αγωνιστική και να ελπίζουν σε ένα ακόμα στραβοπάτημα των πρασίνων (είτε μία ισοπαλία, είτε μία ήττα).
Κι αυτά θα πρέπει να τα κάνουν την ώρα που θα αγωνίζονται με την Ρούμπιν Καζάν στην Ευρώπη και πιθανότατα και με τον ΟΦΗ στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Από την άλλη, ο Φερέιρα ξέρει ότι πρέπει να βγάλει το πρωτάθλημα με τους παίκτες που ήδη διαθέτει, αφού μεταγραφές δεν θα γίνουν.
Ο Πορτογάλος όμως, είναι αυθεντία στη διαχείριση του υλικού. Ακόμα και σε ματς όπως το χθεσινό με τον Λεβαδειακό ο Φερέϊρα έβαλε τον Κατσουράνη στην άμυνα για να έχει μια σιγουριά στα μετόπισθεν και σήκωσε ένα τείχος στη μεσαία γραμμή με Βιτόλο και Σιμάο.
Μπορεί με αυτό τον τρόπο να χάνει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά πλέον δεν τον ενδιαφέρει το θέαμα, αλλά το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα έρχεται αν πρώτα κρατήσεις το «μηδέν» στην άμυνα.
Επίσης, γύρισε τον Λέτο στα πλάγια, δίνοντάς του το ρόλο του δημιουργού. Το είδαμε χθες με τις τρεις ασίστ στα τρία γκολ των πρασίνων. Σου λέει ο Φερέιρα, «έχω βρει λύσεις από τον Κουίνσι και τον Κλέιτον, βρίσκω τώρα τελευταία και από τον Ζέκα, οπότε ας αφήσω τον Λέτο να δημιουργεί».
Τι μπορεί να αντιπαρατάξει στην ήρεμη δύναμη της σκέψης του Πορτογάλου ο Βαλβέρδε; Λίγα πράγματα νομίζω. Το κλίμα στον Πειραιά είναι βαρύ για τον Ισπανό και όσο κι αν η διοίκηση εμφανίζεται να στηρίζει το έργο του, δύσκολα θα ανεχθεί άλλη αποτυχία εντός των συνόρων.
Μόνο που βλέποντας στη διάρκεια του Γενάρη το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, δύσκολα μπορεί να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά σχετικά με την πιθανότητα να προχωρήσουν και οι δύο ομάδες χωρίς απώλειες ως το τέλος.
Ο Ολυμπιακός γιατί δεν έχει το ρυθμό που τον έκανε να ξεχωρίζει πριν από λίγο καιρό και ο Παναθηναϊκός γιατί κάποια στιγμή θα χάσει για δύο αγώνες τον Λέτο και τον Κατσουράνη που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών.
Πηγή: pamesports.gr