Ο τεχνικός των «κιτρίνων» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του θ' αγωνιστεί με την ίδια φιλοσοφία που είχε και στα τελευταία της παιχνίδια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν νικηφόρα για τον Άρη. Παράλληλα πρόσθεσε στην κάμερα της Nova ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του και όχι για το τι θα κάνει ο αντίπαλός τους.
Αναλυτικά δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο:
Για το πως προετοίμασε την ομάδα του: «Είναι κάτι το οποίο έχω ζήσει στην καριέρα μου, είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, διότι τα τοπικά ντέρμπι πάντα κρύβουν ιδιαιτερότητες. Τα έχω ζήσει στο Νασιονάλ - Μαρίτιμο, στο Γκιμαράες - Μπράγκα και πιστεύω πως θα γίνει, πάνω - κάτω ένα ίδιο παιχνίδι, δηλαδή παιχνίδι πολύ μεγάλης δύναμης, έντασης, με μεγάλο πάθος, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Ελπίζω όλα να εξελιχθούν ομαλά, όλα να πάνε καλά και στο τέλος η ομάδα μου να πανηγυρίσει τη νίκη».
Για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει: «Με βάση το θετικό σερί που τρέχει η ομάδα τώρα τελευταία και με βάση τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν πιστεύω πως θα αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα. Η ομάδα φέρνει καλά αποτελέσματα, επομένως δεν χρειάζεται να μετατοπίσουμε πολλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο που αγωνιστήκαμε στα τελευταία παιχνίδια, με τα περισσότερα παιδιά που έχουν φέρει αυτά τα θετικά αποτελέσματα, δηλαδή, με την ίδια φιλοσοφία. Αυτές είναι οι σκέψεις μας, αυτά κοιτάμε μέσα από τις προπονήσεις, προσπαθώντας να διορθώσουμε κάποια προβλήματα και με αυτή τη φιλοσοφία πάμε στον αγώνα της Κυριακής».
Για την κατάσταση του Ουμπίντες: «Οσες πιο πολλές επιλογές έχεις στο οπλοστάσιό σου, τόσο πιο ευχάριστα νιώθεις. Όντως ο Χαβιέ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, είχε αρκετές ενοχλήσεις, δούλεψε όμως πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή είναι στο τελευταίο στάδιο για να γυρίσει και να προπονηθεί με την ομάδα. Εάν ολοκληρώσει την προπόνηση του Σαββάτου κανονικά, θα είναι στη διάθεσή μας».
Για το παιχνίδι Ουντινέζε-ΠΑΟΚ: «Είναι ένα παιχνίδι που έχει πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι που έρχεται. Λόγω του ότι το παιχνίδι με την Ουντινέζε έχει και επαναληπτικό, έκανε τον ΠΑΟΚ να έχει εντελώς διαφορετική διαχείριση. Βλέποντας το ματς, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ, έκανε ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι, καταφέρνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως παρ΄ όλα αυτά δεν είδα από την τηλεόραση πράγματα τα οποία περιμένω να δω από τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Κυριακής».
Για το αν δώσει έμφαση σε συγκεκριμένους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Επικεντρώνομαι κυρίως στη δική μου ομάδα. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα την οποία διευθύνω. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω στο σήμα το οποίο υπερασπίζονται οι ποδοσφαιριστές μου και τι είναι αυτό το οποίο διεκδικούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι, λοιπόν, ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, μέσα στα τόσα σημαντικά που δώσαμε τώρα τελευταία. Εχω την ευθύνη σε αυτό που με εμπιστεύτηκε η διοίκηση και ελπίζω να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».