Η έννοια της σοβαρής ομάδας που διεκδικεί τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά) επιβάλλει να υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία, να εκμεταλλεύονται οι παίκτες τη δύναμη της έδρας τους και να κερδίζουν από τα… αποδυτήρια ορισμένα παιχνίδια, ο προπονητής να μην κρατάει πράγματα για τον εαυτόν του και να τα μοιράζεται με τους παίκτες του και πολλά ακόμη...

Ο φετινός ΠΑΟΚ τι από όλα τα παραπάνω διαθέτει; Καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ότι οι αποχωρήσεις των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, η παραίτηση του Ζαγοράκη, η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων (με τον τρόπο που έγινε και ο «εμφύλιος» που έκανε την εμφάνισή του) και η έλλειψη μεγαλοεπενδυτή στην ομάδα δημιουργούν πολλά (όπως φαίνεται την παρούσα φάση) ζητήματα. Ομως αυτά δε σημαίνουν ότι η πιο «καυτή» έδρα του πρωταθλήματος μπορεί να μετατραπεί - έτσι απλά - σε μια έδρα που περνάει κόσμος και κοσμάκης χωρίς να αντιμετωπίσει καμία αγωνιστική αντίσταση.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει το άσχημο σερί του στην Τούμπα (έξι ματς χωρίς νίκη), όμως μεγαλύτερο προβληματισμό δημιούργησαν οι δηλώσεις του… προφήτη Γκαρσία το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα (είπε ότι κουράστηκε κι αυτός και οι φίλαθλοι να κυνηγάει ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο μόνο την είσοδο στα πλέι οφ, χωρίς να υπάρχει ο στόχος του τίτλου), αλλά και ορισμένες του Λάζλο Μπόλονι, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ.

«Ηταν ένα ακόμη φυσιολογικό ματς στην Τούμπα στο οποίο δεν μπορέσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη και δεν δείξαμε ιδιαίτερη ικανότητα να λύσουμε τα προβλήματα. Από ότι φαίνεται αυτό τείνει να γίνει ένα μόνιμο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αλλάξουμε πολλά, αλλά πρέπει να βρούμε απάντηση γιατί εκτός έδρας παίζουμε τόσο καλά και δεν μπορούμε να παίξουμε καλά εντός. Εχω εξήγηση, αλλά την κρατάω για μένα», τόνισε ο Ρουμάνος προπονητής κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε διότι ο Μπόλονι άλλες φορές είναι πολύ ομιλητικός κι άλλες φορές κρατάει πράγματα για τον εαυτό του.

Μακάρι αυτή η τακτική να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει στην πρωτιά των πλέι οφ... Πάντως με τέτοιες εμφανίσεις στην Τούμπα, όπως αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δε θα πρέπει να απορήσει κανένας αν η Δόξα Δράμας θα έρθει για τη νίκη, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Πηγή: sday.gr