Γνωρίζετε, ότι μου αρέσει δημοσιογραφικά να ασχολούμαι με τις προσωπικότητες. Εκείνες είναι που σφραγίζουν όχι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και τις συμπεριφορές και απόψεις των γενεών.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι -και τούτο δεν διαφοροποιείται από τη στυγνή καταμέτρηση τίτλων- από τους σπουδαιότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές της τελευταίας 20ετίας. Αδικημένος, για μία σειρά λόγων που δεν είναι της στιγμής να αποτυπωθούν στο χαρτί, ταυτόχρονα όμως αποδεκτός απ' όλους για την προσφορά και την κλάση του.

Ο Σωτήρης Νίνης είναι από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές του ποδοσφαίρου μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Εχει ήδη πάρει μεταγραφή στην Πάρμα. Κατέβηκε χθες στο Περιστέρι φορώντας προστατευτική μάσκα. Θα μπορούσε να μην αγωνιστεί, ώστε να μη διακινδυνεύσει. Σίγουρα οι περισσότεροι στη θέση του θα είχαν πετάξει τη μάσκα στο 62ο λεπτό του ματς.

Η ζωή τον δικαίωσε (ξανά!). Τρία λεπτά αργότερα, στην υπέροχη ασίστ του Κλέιτον, ο ΠΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ποδοσφαιριστής εκτέλεσε με ιδανικό πλασέ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό όχι μόνο στην πρώτη θέση αλλά στην πολυτέλεια με μόλις έναν πόντο την τελευταία αγωνιστική να πάρει αυτό που είχε ως κεκτημένο πριν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος: το ρόλο του απόλυτου φαβορί.

Οσο για τον «Λύμπε»; Δεν μπορεί να επισκιάσει την παρουσία του ούτε η βλακεία (κάποια στιγμή θα συνέβαινε, παρά τη δεδομένη αξία του, εξαιτίας του παρατεταμένου πάθους-σκληρότητας) από πλευράς Π. Γκαρσία ούτε κατά τη γνώμη μου η λανθασμένη δεύτερη κίτρινη στον Φωτάκη, που άφησε τον ΠΑΟΚ με εννέα παίκτες. Η ΑΕΚ νίκησε δίκαια, όχι επειδή έμεινε με 11 εναντίον 9, αλλά γιατί ήταν σαφώς καλύτερη.

Οσο για τον «τελικό» των πλέι οφ; Και μόνο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι γηπεδούχος και βολεύεται με δύο αποτελέσματα φθάνει και περισσεύει. Χρειάζεται υπέρβαση η Ενωση για να ξεπεράσει το «τριφύλλι». Θαρρώ ότι είναι πολύ δύσκολο. Πήρε το μήνυμα ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα μετά τα τρία πρώτα ματς και πλέον παίζει σαν... κανονικός ΠΑΟ πρωταθλήματος.

Πρώτο κόμμα το... «Κάντε κυβέρνηση»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είμαστε όλοι οι Ελληνες. Δεν ακούς τίποτα καθημερινά πέρα από το γεγονός ότι ο καθείς αφουγκράζεται τον τρόμο: «Λες να γυρίσουμε στη δραχμή; Κι αν συμβεί αυτό; Προφανώς καταστραφήκαμε. Θα επιστρέψουμε ως κοινωνία 40 χρόνια πίσω».

Για να μην κλωθογυρνάμε ψάχνοντας το αυτονόητο. Ουδείς, η μουτσούνα μου πολύ περισσότερο, γνωρίζει τι θα ψηφίσει ο κόσμος στις εκλογές που έρχονται. Δεν ξέρω, δηλαδή, αν πρώτο κόμμα θα εκλεγεί η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθότι να βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ είναι σαν να λέμε ότι η αγαπημένη μου Κέρκυρα μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη θα επιλεγεί από την UEFA να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξαναλέω: δεν ξέρω ποιο κόμμα θα ψηφίσει ο καθένας εξ ημών στις εκλογές του Ιουνίου. Εκείνο που θεωρώ 100-0 είναι ότι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ θα εκλεγεί από τους Ελληνες το «Θέλω να κάνετε κυβέρνηση». Διαφορετικά, το... ξύλο θα είναι πολύ. Και, προφανώς, θα φθάνει για όλους (μας)!

Πηγή: Goal