Facebook Pixel Τα δύο μεγάλα προβλήματα του Φερέιρα
| 2012-09-12 14:20:00

Τα δύο μεγάλα προβλήματα του Φερέιρα

Τα δύο μεγάλα προβλήματα του Φερέιρα

Ο φορ και το "οκτάρι" είναι τα δυο αγκάθια για την 11άδα του ΠΑΟ, τα οποία -δυστυχώς- σχετίζονται κιόλας. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Οσο καλά και να τα πήγαν ή να τα πάνε ο Βελάσκες με τον Πίντο, καταλαβαίνουμε όλοι καλά ότι άλλη υπόσταση δίνει στο κέντρο της άμυνας η παρουσία του Μπουμσόνγκ. Οσο και να γκρινιάζουν κάποιοι για τον Κατσουράνη, οφείλουν να παραδεχθούν ότι είναι ένας παίκτης με εμπειρία και οξύνοια στο παιχνίδι του και ο μόνος κεντρικός χαφ που μπορεί να περάσει κάθετες μπαλιές. Ο Ζέκα, μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη χρονιά και να «ανάγκασε» τον προπονητή του να τον αντικαταστήσει ακόμα και πριν βγει το πρώτο ημίχρονο με τη Μάλαγα, αλλά κάνει τόσα πολλά πράγματα στο γήπεδο, στο ανασταλτικό και το δημιουργικό κομμάτι, που είναι απαραίτητος για την ομάδα. Ο Σπυρόπουλος μπορεί να έχει τα πάνω του και τα κάτω του, αλλά αφενός στην καλή του μέρα δίνει ασφάλεια στην πλευρά του κι αφετέρου δεν υπάρχει άλλος αριστερός μπακ - αν λείψει, αρχίζουν οι αλχημείες.

Ολα τα παραπάνω, είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι καλό και χρήσιμο είναι το rotation, ότι πολλοί αξίζουν ευκαιρίες, ότι καλό είναι να ξεκουράζονται μερικοί και να μη φορτώνονται συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά σε μια ομάδα όπως είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, κάποιοι είναι «αδιαπραγμάτευτοι». Και πειράματα μπορούν να γίνονται με μέτρο κι όχι πάντα και παντού. Με άλλα λόγια μπορεί ο Φερέιρα στην επίθεση να δοκιμάζει και τους 3 επιθετικούς που έχει, είτε βάζοντας τον έναν στην κορυφή μόνο είτε τον έναν πίσω από τον άλλον, μπορεί να αλλάζει πτέρυγες στον Σισοκό και τον Λάζαρο, να βάζει δεξί μπακ τον Βύντρα ή τον Γιούρκα ή τον Μαρίνο, αλλά κάπου εκεί τελειώνουν τα πειράματα.

Ο Βιτόλο στο κέντρο δεν κουνιέται, τουλάχιστον όχι μέχρι να είναι 100% έτοιμος ο Σο. Εκεί πρέπει να σκεφτεί πολύ ο Φερέιρα και να δει πώς θα αντικαταστήσει τον Κατσουράνη, που θα λείψει από αρκετά παιχνίδια λόγω της κόκκινης. Ο Καρνέζης στο τέρμα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει - αν και ο Καπίνο μια χαρά τα πάει όποτε χρειάζεται να παίξει, για την άμυνα τα είπαμε (ο Βύντρα είναι ο κλασικός πασπαρτού, που αγωνίζεται όπου υπάρχει έλλειψη), στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Κουίνσι θα δώσει μια ακόμα λύση, εκεί όπου υπάρχει και ο Μαυρίας και ο Μπαρμπαρούσης εκτός του Ζέκα, του Λάζαρου και του Σισοκό.

Αρα, το θέμα του φορ ή του συστήματος χωρίς κλασικό φορ και του «οκταριού» για όσο τουλάχιστον θα απουσιάζει ο Κατσουράνης, είναι τα δυο μεγάλα προβλήματα. Τα οποία δυστυχώς σχετίζονται, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει ο μέσος που θα αξιοποιήσει τον επιθετικό με κάθετες μπαλιές κι απ' την άλλη, ακόμα και ο μέσος να υπήρχε ή να βρεθεί, δεν υπάρχει το φορ που θα πάρει τις μπαλιές από τον άξονα και θα τις κάνει γκολ...

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags