Facebook Pixel Κούπα στη Λεωφόρο χωρίς Ρέτσο και blooper ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-25 23:48:00

Κούπα στη Λεωφόρο χωρίς Ρέτσο και blooper ο Ολυμπιακός - Σίλβα για "Ντέλια"

GOALάρες by Εvaggelistis

Γιατί οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είναι πάνω από την ΑΕΚ; Οι δύο βασικοί λόγοι που έμειναν τέταρτοι, οι παίκτες που δεν άντεξαν και η αγγλική ομάδα που ήρθε στην Ελλάδα για τον άσο του ΠΑΟΚ και τον Φώτη Ιωαννίδη!

Πόσο απέχει ο Ολυμπιακός από την κορυφή; Τώρα 8 βαθμούς αφού έχει 67 και η εν δυνάμει (ξανά) πρωταθλήτρια ΑΕΚ 75 κι αν η τελευταία πάρει ένα βαθμό στην Τούμπα βγαίνει οριστικά νοκ άουτ. Πόσο όμως θα μπορούσε να απείχε με δυο διαφορετικές συνθήκες ο Ολυμπιακός από την Ένωση και τον τίτλο; Έναν... Ρέτσο και έναν Ντόη! Τι εννοώ άραγε; 

Δεύτερη αγωνιστική των play off στην Opap Arena, με το δεύτερο bigφοράτο ντέρμπι του μίνι πρωταθλήματος, ΑΕΚ-Ολυμπιακός και τον Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκό πάγκο για πρώτη φορά κόντρα στην πρωταθλήτρια και στον Αλμέιδα ενώ είχε ήδη χάσει στη πρεμιέρα 1-3 από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης. Η αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια κρίνεται από ένα γκολ του mvp πρωταθλήματος για την ΑΕΚ (εφόσον βεβαίως το ξαναπάρει) Νίκλας Ελίασον στις καθυστερήσεις. 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, μπορούσε ακόμα και το τρίποντο αφού έχασε ευκαιρίες για γκολ σε εκείνο το ντέρμπι, σίγουρα δεν άξιζε να χάσει αλλά υπολόγιζε στο τέλος χωρίς τον Ρέτσο. Ο Έλληνας στόπερ που για 90 λεπτά ήταν πάρα πολύ καλός -είχε σβήσει και τον Levi garcia- δεν κάνει φάουλ/δεν κρεμίζει τον Ελίασον, αντιθέτως των παρακολουθεί (μόνο ... αυτόγραφο δεν του ζήτησε) να μπαίνει και να σκοράρει. Έγκλημα για στόπερ εκείνη η αντίδραση και τιμωρία του Ολυμπιακού αφού χάνει τον βαθμό της ισοπαλίας που είχε ήδη στο τσεπάκι του και προσφέρει δύο επιπλέον βαθμούς (της νίκης) στην ΑΕΚ.

Για την 7η αγωνιστική των play off ο Ολυμπιακός παίζει στο Βικελίδης με τον βαθμολογικά αδιάφορο Άρη (επί του οποίου είναι η μοναδική ομάδα του big 4 που είχε μόνο νίκες, τρείς και με τους τρεις διαφορετικούς προπονητές του). Γνωρίζοντας την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία που προηγήθηκε και περιμένοντας τον "τελικό" ΑΕΚ-ΠΑΟ που ακολουθούσε, ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία, δηλαδή να κερδίσει και να περάσει τρίτος και μετά να περιμένει στο αθηναϊκό ντέρμπι μια... ισοπαλία , για να πλησιάσει στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου.

Κόντρα σε έναν Άρη που ξαφνικά κατεβάζει καλή ενδεκάδα (και με Μορόν και με Κουέστα και με Φαμπιάνο και με Ουντομπάτζο), ο Ολυμπιακός είχε ένα κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο, με ακυρωθέν από το VAR γκολ, με δοκάρι, με φάσεις αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντόι... ντύθηκε Ρέτσος! Το αβίαστο λάθος του, με κακό κοντρόλ, δίνει την ευκαιρία στην αλεπού σκόρερ Μορόν να του βάλει το σώμα, να του πάρει την μπάλα και να σκοράρει αφήνοντας άγαλμα των Τζολάκη!

Κάπως έτσι λόγω και του Ντόι τρώει το 1-0 και παρότι ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1, δεν φτάνει ποτέ στην ολική ανατροπή. Κάπου του έλειψε στο φινάλε το καθαρό μυαλό, είτε λόγω κούρασης, είτε γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το άγχος του «πρέπει» , να κερδίσει πάση θυσια. Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος εδώ και καιρό να παίζει κάτω από αυτή την ψυχοφθόρο συνθήκη, να κάνει μόνο νίκες, το οποίο προφανώς οι παίκτες του δεν μπορούν να αντέξουν. Κατά κάποιο τρόπο ο Ντόη χθές ήταν ο μοιραίος και Ολυμπιακός αντί για 3 παίρνει τελικά 1 βαθμό από τον Άρη. Κάτι που τον απομάκρυνε κι άλλο από την πρωτοπόρο, παραμένοντας στην... αποκρουστική 4η θέση πίσω και από τον ΠΑΟΚ που... αργοσβήνει.

Συμπέρασμα, αν ο Ρέτσος είχε κάνει το φάουλ στον σκόρερ Ελίασον και άν ο Ντόη δεν είχε κάνει το... blooper με τον σκόρερ Μορόν, σήμερα η βαθμολογία των play off θα ήταν ΑΕΚ 73, Παναθηναϊκός 71, Ολυμπιακός 70! Με ένα όμως, αγώνα λιγότερο οι ερυθρόλευκοι αυτόν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και φιλοξενώντας την 9η αγωνιστική την ΑΕΚ στο "κάστρο" του. Ακόμα και με μία ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής, θα μπορούσαν μετά να κερδίσουν την πρωταθλήτρια, να την καβαλήσουν και να πήγαιναν για να πάρουν τον τίτλο μέσα στη Λεωφόρο..

Λεπτομέρειες που γράφουν ιστορία, η οποία ιστορία όμως σίγουρα δεν γράφεται με τα ...αν και τα...θα!!

ΥΓ. Σκάουτ της Φούλαμ έκανε χθες το δρομολόγιο ."Αθανάσιος Διάκος - Opap Arena" σε χρόνο... ράλι. Πρώτα παρακολούθησε το Λαμία - ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια και μετά το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός για τον Ιωαννίδη. Και οι δυο Έλληνες διεθνείς πάντως έκαναν απο τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους! Το ενδιαφέρον της ομάδας του πρώην ερυθρόλευκου κόουτς Μάρκο Σίλβα για τον Κωνσταντέλια είναι πιο πρόσφατο (σχετικά... new entry) συγκριτικά με του Ιωαννίδη αλλά ισχυρό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλος" από Ολυμπιακό με απόφαση Μεντιλίμπαρ - "Παζάρια" για Αλεξανδρόπουλο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags