Facebook Pixel Ο ρόλος του Αδαμίδη στο "προξενιό" με τον Βιντιάδη
| 2012-09-12 15:44:00

Ο ρόλος του Αδαμίδη στο "προξενιό" με τον Βιντιάδη

Ο ρόλος του Αδαμίδη στο "προξενιό" με τον Βιντιάδη

Οι κινήσεις και ο ρόλος του πρώην προέδρου της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ και η προέλευση των χρημάτων των υποψήφιων επενδυτών. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Ημέρα με την ημέρα έρχονται στο φως όλο και περισσότερες πληροφορίες για το «background» των συζητήσεων της ΑΕΚ με τον εφοπλιστή Δημήτρη Βιντιάδη και τον άγγλο dealer Στιβ Χάρις οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Από το ρεπορτάζ λοιπόν προκύπτει ότι ο άνθρωπος που κινεί παρασκηνιακά τα νήματα των διεργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης. Εκείνος τους έφερε σε επαφή μέσω της προσωπικής φιλίας του με τον κ. Βιντιάδη με τον οποίο μάλιστα έχει συναντηθεί δύο φορές τον τελευταίο μήνα συζητώντας μαζί του ακόμα και το ενδεχόμενο επανενεργοποίησής του στην κιτρινόμαυρη εταιρεία εφόσον ο νεαρός (32 ετών) εφοπλιστής και ο «συμπαίκτης» του κ. Χάρις αποφασίσουν να προχωρήσουν σε επένδυση κεφαλαίων στην ΑΕΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», ο πρώην πρόεδρος της κιτρινόμαυρης εταιρείας δεν επιθυμεί την επιστροφή του ως διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, ωστόσο θέλει να έχει ρόλο συμβουλευτικό και λόγο στις αποφάσεις (ενδεχομένως ως διευθύνων σύμβουλος ή ως αντιπρόεδρος), εφόσον ασφαλώς ολοκληρωθεί το deal και η ΠΑΕ αλλάξει χέρια έχοντας εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά στην άντληση των κεφαλαίων που απαιτούνται προκειμένου η ΑΕΚ να εξασφαλίσει μία ομαλή επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βιντιάδης δεν σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 1-2 εκατ. ευρώ, ενώ ο κ. Χάρις είναι ένας κλασικός «dealer», η αποστολή του οποίου είναι να βρει τα απαιτητά κεφάλαια μέσα από τις γνωριμίες που έχει με επενδυτές οι οποίοι θα ήθελαν να μπουν στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Πολλά έχουν γραφτεί τελευταία για την πιθανή προέλευση των χρημάτων. Γίνεται λόγος για εταιρείες από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Κίνα αλλά και την Αγγλία. Κυκλοφορεί επίσης πολλή σπέκουλα για το πώς τα ποσά που απαιτούνται (τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει βιώσιμη προοπτική) θα εισρεύσουν στο ταμείο της Ενωσης με τρόπο που θα πείθει για το «καθαρό» της προέλευσής τους.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια τα οποία θα εξυφαίνονται και θα γίνονται περισσότερα καχύποπτα όσο δεν εμφανίζονται στο προσκήνιο οι πραγματικές λεπτομέρειες των συζητήσεων και όλα όσα έχουν πραγματικά στο μυαλό τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Βλέπετε η ΑΕΚ έχει «καεί» από τόσες και τόσες διαφορετικές περιπτώσεις με φερόμενους ως αγοραστές που είτε αποχώρησαν διακριτικά όταν διαπίστωσαν την πραγματική εικόνα της εταιρείας, είτε απλώς αποδείχθηκαν επιτήδειοι, αφερέγγυοι ή ακόμα και κατασκευάσματα των αθλητικών Μ.Μ.Ε. λόγω μη επαρκούς ή αληθινής πληροφόρησης από την ίδια την εταιρεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους τελευταίους 10 μήνες της θητείας του κ. Αδαμίδη στον προεδρικό θώκο της ποδοσφαιρικής Ενωσης προέκυψαν 8 περιπτώσεις υποψήφιων αγοραστών. Καμία από αυτές δεν προχώρησε. Να συμβεί αυτό με την 9η; Ίδωμεν…

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags