Facebook Pixel Σάκη, δεν το λες και στον Ζαρντίμ;
| 2012-09-14 14:10:00

Σάκη, δεν το λες και στον Ζαρντίμ;

Σάκη, δεν το λες και στον Ζαρντίμ;

"Μετά τον Καραπιάλη τέτοιο ταλέντο σαν τον Φετφατζίδη δεν έχω δει τα τελευταία 30 χρόνια", δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιόφωνο του "Sentra":

Για το αν η αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής με φόντο την δεύτερη θέση:

«Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που συζητιέται αρκετά. Εμείς προερχόμαστε από μία σπουδαία νίκη στην Τούμπα στο περσινό πρωτάθλημα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα για το τρίποντο. Θα συμφωνήσω πως η ομάδα μου, μαζί με τον Ατρόμητο μπορούν να μπουν σφήνα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ».

Για τον φετινό Αστέρα Τρίπολης:

«Είναι μία σχετικά καινούργια, αλλά υγιέστατη ομάδα. Διαθέτει σπουδαία οργάνωση και όλα λειτουργούν σωστά. Μην ξεχνάμε, ότι η ομάδα μας, ολοκλήρωσε εκπληκτικά την περσινή σεζόν. Ήμασταν «πρωταθλητές» στον περσινό δεύτερο γύρο και οι ποδοσφαιριστές απέδειξαν, ότι η ομάδα έχει σπουδαίες δυνατότητες. Προσωπικά γνώριζα που πήγαινα όταν επέλεξα τον Αστέρα, ήξερα το ρόστερ και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα είχαμε προβλήματα με την παραμονή μας στην κατηγορία».

Για την «θητεία» του στον Άρη:

«Η ομάδα είχε πρόβλημα στην λειτουργία της, το οποίο είχε μεταφερθεί στην καθημερινότητα μας, στην προπόνηση και αυτή η κατάσταση μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση».

Για την πορεία του Αστέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στους ομίλους του Europa League, ωστόσο ακόμα και τώρα είμαστε ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις μας. Έχουμε δυνατότητες ως ομάδα, ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, δεν μας αγχώνει η πίεση, εμείς θέλουμε να παίξουμε ξανά στο Europa League και επιθυμούμε να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Όλα πάντως, θα κριθούν από την πορεία μας στον πρώτο γύρο. Θα πρέπει με το τέλος του πρωτου μισού στο πρωτάθλημα να βρισκόμαστε στην 4η ή 5η θέση».

Μικρή η διαφορά από τον Παναθηναϊκό:

«Δεν νομίζω ότι ο Αστέρας διαφέρει από τις μεγάλες ομάδες (με εξαίρεση τον Ολυμπιακό). Το ρόστερ μας δεν υπολείπεται ούτε από αυτό του Παναθηναϊκού. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες και είναι ένα ρόστερ που κατά 60% απαρτίζεται από ξένους, από την Αργεντινή και την Ισπανία με ταλέντο και υψηλές παραστάσεις, οι οποίοι έχουν... άγνοια κινδύνου από τις βαριές φανέλες των μεγάλων ελληνικών ομάδων. Αυτό μας βοηθάει σαν ομάδα να βάλουμε ψηλά τον πήχη».

Για τα ταλέντα του Αστέρα:

«Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες στην ομάδα, που το μέλλουν τους ανήκει. Εκτός από τους Κουρμπέλη και Μπακασέτα έχουν πάρει ευκαιρίες ο Αναστασόπουλος (αμυντικός χαφ, το στυλ του μοιάζει με τον Κουρμπέλη) και ο Γιαννης Ντινιωτάκης (σεντερ φορ)».

Για τον Φορτούνη και την εξέλιξη που θα είχε εάν παρέμενε στην Ελλάδα:

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε την εξέλιξη που θα είχε και να μιλάμε υποθετικά. Οι ομάδες που αποκτούν αυτά τα παιδιά ξέρουν την αξία τους. Ο Φορτούνης διέθετε σπουδαία στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του. Εάν έπεφτε σε ανθρώπους που ήξεραν να τον διαχειριστούν εδώ στην Ελλάδα πιθανότατα θα είχε την ίδια εξέλιξη».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη:

«Μετά τον Καραπιάλη τέτοιο ταλέντο σαν τον Φετφατζίδη δεν έχω δει τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζει στον Ολυμπιακό, γιατί δεν του δίνονται παιχνίδια-παραστάσεις, δεν αρκούν μόνο οι προπονήσεις. Είναι μία εξαιρετική περίπτωση που πρέπει να προσέξει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Εθνική. Εάν δεν μπορεί να καθιερωθεί μέσω της ομάδας του, τότε να αναδειχθεί μέσω της Εθνικής ομάδας».

Για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο:

«Ο Βλαχοδήμος πίστευα ότι θα κερδίσει τον προπονητή του και είναι θέμα χρόνου να αποδείξει την αξία του. Πέρσι μου έκανε τεράστια εντύπωση με τις ικανότητές του. Όταν υπήρχε ο Μέλμπεργκ δεν γινόταν να παίξει ένας παίκτης σαν τον Μανωλά, τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν ευκαιρίες, όπως και ο Βλαχοδήμος έπειτα από τη φυγή του Μιραλάς».

Για τον Ολυμπιακό στο εφετινό πρωτάθλημα:

«Πιθανότατα να δυσκολευτεί σε κάποια παιχνίδια. Το όπλο του Ολυμπιακού, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, πέραν των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ του, είναι το «Καραϊσκάκη». Το στυλ του Ολυμπιακού δεν αλλάζει με την αλλαγή προπονητή. Στην Ευρώπη θέλουμε να δούμε έναν ανταγωνιστικό, πιεστικό Ολυμπιακό που πρέπει να ξεπεράσει μία μεγάλη απώλεια αυτή του Κέβιν Μιραλάς».

Για την «κόντρα» του με τον Δώνη:

«Η κατάσταση είναι ισορροπημένη, έχουμε πάνω-κάτω τις ίδιες νίκες στα μεταξύ μας παιχνίδια. Με την ευκαιρία θέλω να πω κάτι για τους Έλληνες προπονητές. Εδώ και οχτώ χρόνια οι σχολές της UEFA που έχουν γίνει στην Ελλάδα σε βοηθούν να καταρτιστείς απόλυτα. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες προπονητές να αποδείξουν την αξία τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags